Turkije: land van het jaar

Samen met de Unie van Baptistengemeenten gaat ABC Gemeenten gemeentestichting in Turkije ondersteunen.

Een groot deel van het boek Handelingen en de brieven van Paulus speelt zich af in Turkije. Ooit was het een land waar veel gemeenten waren die Christus kenden. Nu is het land bijna uitsluitend Islamitisch. Er zijn er weinig gemeenten en het evangelisch getuigenis is schaars. Toch zien we sporen van hoop. Er ontstaan kleine lokale gemeente waar Turken Jezus volgen.

Nieuwe gemeenten

De Unie van Baptistengemeenten en ABC gemeenten zijn bezig in een proces van intensievere samenwerking. We vinden zending belangrijk en willen daarom gezamenlijk gemeentestichting in Turkije voor het voetlicht brengen. Via de internationale verbindingen zijn er directe contacten met een aantal recent gestarte Turkse gemeenten.

Deze gemeenten hebben het zwaar, vanwege de ingewikkelde situatie waar het land zich in bevindt. Toch houden de Turkse gemeenten vast aan God. Zij hebben als speerpunt om nieuwe gemeenten te stichten en zo het getuigenis van Jezus in Turkije te laten klinken. Daarin ligt veel werk: training van leiders, het discipelen van mensen, het uitreiken naar de jeugd en het werk onder vluchtelingen.

Bidden, geven, gaan

Wij kunnen partners worden om hen te bemoedigen en te ondersteunen. Dit jaar gaan we ons gezamenlijk inzetten voor de gemeenten in Turkije. Er komt een promofilm, mogelijkheden om te bidden en te geven en te gaan. Doe mee!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.