Summerschool voor jongeren in Alicante

Maarten en Nelleke Slot werken voor CAMA Zending in het zuiden van Spanje. Zij nodigen jeugdgroepen uit ABC-gemeenten van harte uit om de komende zomer naar het project Betanía in Alicante te komen.

Een aantal jaar geleden zijn aan de CAMA Spanje twee villa’s geschonken. Nadat deze huizen zijn aangepast en verbouwd, is daar een zomerschool voor discipelschap en outreach gestart. De afgelopen twee jaar zijn er ’s zomers drie weken Summerschool, waarvan twee weken in het Engels en een week in het Spaans. De jongeren krijgen een gevarieerd programma aangeboden. ‘s Ochtends zijn er verschillende studies en discipelschap, ‘s middags gaan de jongeren er met sport en spel op uit om contact te leggen met jongeren en kinderen en het geleerde in praktijk te brengen.

De drie speerpunten bij Bethany School zijn:

  • persoonlijke opleving
  • discipelschap
  • zending

Betrokken raken bij zending

Het verlangen is dat elke student naar zijn plaatselijke gemeente teruggaat met een vernieuwde geest en met een sterk verlangen om de plaatselijke gemeente te dienen, en dat ze op deze manier betrokken gaan worden bij zendingswerk. De Engels- en Spaanstalige programma’s bevatten lesstof over de persoon Jezus, onze eigen identiteit in Christus, leiderschap, persoonlijke opleving, het werk van de Heilige Geest en zendingswerk.

Voor jongeren is dit een fantastische uitdaging, om te groeien in hun geloof en door de studies die door verschillende zendelingen worden gegeven opgebouwd te mogen worden. Daarnaast is er ruimte voor sport en spel en het bouwen van vriendschappen met jongeren uit andere culturen waardoor er een ruimer begrip ontstaat van Gods wereldwijde Koninkrijk. Afgelopen zomer was er een grote groep jongeren uit Nederland, en tijdens de Summerschool vonden velen van hen verdieping, een nieuwe toewijding aan God en enkelen besloten de zending in te gaan. Ook een jeugdgroep uit de ABC-gemeente in Groningen heeft afgelopen zomer zeer positieve ervaringen opgedaan in dit project!

Ervaringen

Van een van de Spaanse deelnemers:

“Mijn geloof heeft door de theologielessen een steviger fundament gekregen. In de studie over gebed heb ik geleerd over een constante communicatie met God…. mijn relatie met God is nu veel persoonlijker en Hij is veel dichterbij gekomen.”  David Pereda

Van een buitenlandse deelnemer:

“Toen ik 12 of 13 was, werd ik depressief. Het was een lange tijd waarin ik mensen liet zitten, hen negeerde, en waarin ik veel paniekaanvallen had. Er is veel voor me gebeden de laatste jaren, maar ik geloofde nooit dat ik beter zou worden. Tijdens Bethany school hadden we ‘College of Prayer’. Er waren zes mensen die op die dagen voor mij baden. Ik voelde dat er een verandering kwam toen ik begon te geloven dat ik beter kon worden, dankzij Jezus! We zijn nu een maand verder en ik voel me veel beter dan eerder. Mijn ogen zien er anders uit, ik voel me blij in de dingen die ik doe. Ik ben niet bang voor de toekomst. Ik ben ermee gestopt mezelf pijn te doen en ik vier het leven helemaal. Ik dank God voor alles dat ik heb.” Anoniem

Data Engelstalig programma: 10 juli t/m 25 juli 2018
Kosten: 420 euro per persoon

Mail voor meer informatie naar Nelleke Slot, nelleketolsma71@gmail.com. Of bekijk een video over Summerschool Betania of de facebookpagina.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.