Derde boek in serie GoedBoos

Hoe gaan leiders met boosheid om? Na het cursusboek GoedBoos en GoedBoos-bijbelstudies heeft Gerard van der Schee nu GoedBoos, wat doe je ermee als leiders? geschreven. In Nederland (en Sri Lanka) volgden al ruim 1700 mensen de cursus of een workshop.

Het nieuwste boek geeft inzichten rond omgaan met eigen boosheid en spanning in een team vanuit verhalen rond 22 leidinggevenden:

  • tien vanuit de Bijbel, zoals Mozes, David, Nehemia, Paulus en Jezus zelf.
  • twaalf via interviews met Nederlandse christenen in leidinggevende posities, zoals een burgemeester, een predikant, een zorgcoördinator, een bestuurder en meerdere directeuren, zoals Henk Stoorvogel (4M), Nienke Westerbeek (Compassion) en Ruud Kraan (Open Doors).

Het zijn verhalen die inspireren en aan het denken zetten. Ze stimuleren leidinggevenden om de energie die boosheid in zich heeft constructief in te zetten in kerk of organisatie. Opdat ze de situatie waarin spanning ten goede verandert.

Bestellen

Het boek kost € 19,95 en kan hier worden besteld. De helft van de opbrengst van dit boek gaat naar Compassion.

Over Gerard van der Schee

Gerard van der Schee ondersteunt als ABC-regiocoördinator een dertigtal gemeenten en is GoedBoos-trainer/auteur. In beide banen zet hij zijn ervaring en opleiding als bedrijfskundige en voorganger in. Sinds 2008 maakt hij deel uit van Netwerk Vredestichters en sinds 2010 van de Raad van Toezicht van Compassion.

Lees hieronder het voorwoord en de inhoudsopgave van het boek:

Waarom dit boek
Inhoudsopgave

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.