Aanpassingen zorgcollectiviteit Pro Life

Hieronder vindt u de veranderingen met betrekking tot de collectiviteit die ABC gemeenten Nederland bij Pro Life zorgverzekeringen heeft.

De minister heeft een pakket van maatregelen genomen richting de zorgcollectiviteitenmarkt.

Pro Life heeft hierop actie ondernomen en is gekomen tot nieuwe beleid als het gaat om de kortingen én inzet van tools die helpen om de vitaliteit van de deelnemers in de collectiviteit te bevorderen.

Voor ons collectief geldt vanaf 2020 het volgende:

  • De korting op de basisverzekering gaat naar 5% (dit is het wettelijk maximum).
  • De korting op de aanvullende pakketten blijft ongewijzigd: 10%
  • Daarnaast krijgen Pro Life verzekerden toegang tot 18 christelijke online zelfhulpmodules via E-mind. Lees hier de folder
  • De restitutiepolis komt per 2020 te vervallen. We houden dus twee varianten over: de budgetpolis en de naturapolis. Pro Life informeert de verzekerden hierover die nu nog een restitutiepolis hebben. De minister wil namelijk dat er minder polis varianten in de markt komen dan nu het geval is.
  • Werkgevers met een Pro Life collectiviteit krijgen vanaf 2020 toegang tot een providerboog van dienstverleners die actief zijn op het vlak van arbeid gerelateerde zorg. Een werkgever kan online eenvoudig een offerte opvragenwanneer interventie aan te orde is. Praktijk laat zien dat de korting op deze interventies aantrekkelijk is én dat de betreffende dienstverlener tot de beste in de markt behoort. Deze service heet Present Light en laten we lopen via ons moederbedrijf ZilverenKruis.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.