ABC-Unie Conferentie 2017: Kansen voor het Koninkrijk

Van 20-22 maart vond er een primeur plaats: de eerste gezamenlijke leidersconferentie van ABC en Unie gemeenten. Deze historische gebeurtenis was ook door het Nederlands Dagblad opgevangen wat resulteerde in een sfeerrapportage van de conferentie ‘Kansen voor het Koninkrijk’. Dit artikel kunt u opvragen bij het ABC-kantoor.

We begonnen de conferentie met een gezamenlijk avondmaal waarbinnen ruim de tijd werd genomen voor delen en bidden. Op maandagavond nam Evert Jan Ouweneel ons mee in het bredere en globale perspectief van het koninkrijk van God. Op dinsdagochtend sprak Henk Stoorvogel over kansen voor de kerk aan de hand van de gemeente in Antiochië. Esther Stoorvogel gaf praktische handvatten voor een veerkrachtig leven als leider in het koninkrijk van God. Boudewijn van Schoonhoven nam ons mee in kansen voor de Missie van God. Hoe kunnen wij als aangesloten gemeenten een relatie opbouwen met elkaar ten behoeve van de Missie van God? De conferentie werd afgesloten met een lezing van Gea Gort over een theologie van plaats. Welke rol spelen wij als voorgangers en leiders in onze dorpen en steden? Kennen we onze plaats en hebben we zicht op hoe God daar in het bijzonder werkt? Tussen de lezingen door was er ruim de tijd voor ontmoeting, rust en samen eten.

In 2018 zal de Unie de gezamenlijke conferentie gaan verzorgen. We zien uit naar een vervolg op deze kostbare dagen in Zeegse.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.