Terugblik Algemene Ledenvergadering

Op 15 november werd de Algemene Ledenvergadering (ALV) gehouden. Er was een gezamenlijk deel met de Unie van Baptisten dat werd afgesloten met het vieren van het Heilig Avondmaal. Heel bijzonder om zo uit te drukken dat we in Christus één zijn. En ook organisatorisch groeien we naar elkaar toe. Daarna was er ’s middags een vergaderdeel van ABC Gemeenten. Jurgen Lindenhols en Boudewijn van Schoonhoven werden onder handoplegging geordineerd.

’s Avonds waren we te gast in het Baptist House, dat pas verbouwd was. Het ruikt er nog naar nieuwigheid. Boudewijn van Schoonhoven vertelde over gemeentestichting in Turkije, dat komend jaar in het centrum van onze belangstelling zal staan. We namen afscheid van Bert de Pijper als secretaris, die veel betekend heeft voor het kerkgenootschap door zijn trouw en deskundigheid. Helaas was er geen quorum, want er moesten 34 gemeenten aanwezig zijn en er waren er slechts 32. Daardoor kon er geen geldige stemming gehouden worden. Volgens onze statuten moet er op de eerstvolgende ALV (18 april 2018) over dezelfde onderwerpen opnieuw gestemd worden, waarbij er dan geen quorum vereist is.

De voorganger als werknemer

Het heeft voordelen indien de voorganger als werknemer in dienst komt bij de plaatselijke gemeente. Het verbetert de rechtspositie van de voorganger. We mogen als ABC Gemeenten meeliften met de Unie van Baptisten die al verder zijn om dat te regelen. Op 15 januari 2018 houdt de Unie een informatiebijeenkomst voor voorgangers waarvoor ook wij uitgenodigd zijn. De stukken zijn op te vragen via kantoor@abcgemeenten.nl. Andere onderwerpen tijdens deze bijeenkomst zijn o.a. pensioen en permanente educatie.

Het onderwerp ‘de voorganger als werknemer’ komt eveneens aan de orde tijdens de twee bijeenkomsten voor penningmeesters en secretarissen die de Unie verzorgt op vrijdagavond 26 januari in Zwolle en als workshop tijdens de Regiodag West op zaterdag 27 januari in Aalsmeer. Andere onderwerpen zijn: update ANBI-regels, veilige gemeente en digitaal collecteren. Secretarissen, penningmeesters en voorgangers hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen.

Foto’s Avondmaal ALV: Sjoerdt de Ruijter

1 reactie

  1. Francijna Wijnhoven op zegt:

    Wat fijn dat men zo EEN kon zijn met elkaar! Mooie foto ook van Ds. W. v.d. Hoek. Ik heb het artikel hierover in ’t ND gelezen en vond het ’n prima initiatief van jullie. Er komt vast iets moois uit voort D.V. natuurlijk. En voor 2018 nog even ’n Gezegend, Goed, Gezond, Gelukkig en Voorspoedig nieuw jaar toegewenst onder Zijn leiding en vol van de Heilige Geest.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.