AWF-ICTE Meeting

Van 1 tot 4 juli was Marco Wittenberg (voorganger CAMA Amstelveen) aanwezig bij de internationale besprekingen over theologisch onderwijs. Deze besprekingen vinden gemiddeld 1x per jaar plaats als de ICTE (international commission on Theological Education) bij elkaar komt.
Er is uitgebreid doorgepraat over het theologische onderwijs wat aan zo’n 90 CAMA Bijbelscholen en –universiteiten wordt gegeven. Verder spraken we over ordinatie, het traject waarin iemands roeping als voorganger wordt bevestigd en hij/zij als identiteitsdrager van de CAMA geldt. Ook stonden we uitgebreid stil bij de voorbereidingen voor de vierjaarlijkse internationale conferentie: de Quadrennial. Deze is in oktober 2020 in Guayaquil (Equador) en heeft als thema ‘Going deep, going beyond’, waarbij het diepere leven en zending centraal zullen staan.

Dit jaar was er voorafgaand aan de bespreking een week van intensief onderwijs over de geschiedenis en theologie van de CAMA, georganiseerd door de ICTE. Deze week werd bezocht door een groep jonge, veelbelovende, theologen uit het wereldwijde CAMA netwerk en vond plaats op de campus van Nyack, New York, daar waar de ontstaansgeschiedenis van de CAMA begon. Het was een geslaagde week van praktisch onderwijs, gebed en sightseeing. Doel is om in de verschillende regio’s het diepere leven en zending verder uit te dragen.

Voor meer (achtergrond)informatie zie www.awf.world

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.