Bachelor theologie aan VU is vernieuwd

In de afgelopen jaren is er intensief gewerkt aan de vernieuwing van de bachelor Religie en Theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Het Baptisten Seminarium is onderdeel van de VU en is intensief betrokken geweest bij de vernieuwing van het programma. Het is namelijk mogelijk om aan de VU theologie te studeren, en daarbinnen een eigen ‘Baptistenroute’ te volgen.

De vernieuwing van het programma is onder andere gericht op internationalisering. De lessen zullen grotendeels in het Engels gegeven worden, in de verwachting van een groeiende internationale studentenpopulatie. Onze eigen Baptistenminor blijft voorlopig overigens in het Nederlands. Boeiend is tevens de dialoog die op de VU plaatsvindt tussen verschillende theologische en religieuze stromingen, een afspiegeling van de diversiteit in de maatschappij.

Sinds enkele dagen staat het nieuwe programma online. Het is hier te vinden.

Uiteraard is deze route via de VU niet de enige route om theologie te studeren aan het Seminarium. We werken intensief samen met diverse hbo- en academische instellingen, en kunnen maatwerk leveren passend bij jouw situatie. Meer weten? Informeer eens bij Marijn Vlasblom via marijn.vlasblom@baptisten.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.