‘Allen voor Eén’ door Joël Boertjens

Deze week verschijnt het boek ‘Allen voor Eén’ van Joël Boertjens, voorganger van de Vrije Baptistengemeente ‘De Verbinding’ in Amsterdam. Dit boek gaat over de rol van vrouwen in de kerk.

Wat is Gods visie op de rol van vrouwen in de kerk van Jezus en hoe werkt dat uit in zijn koninkrijk? Deze vraag trof Joël Boertjens steeds opnieuw, vertelt hij. “Ik ging de uitdaging aan om op ontdekkingsreis te gaan. Wat als de Schepper zou hebben bedacht en bedoeld dat ook vrouwen hun onderwijzende en leidinggevende capaciteiten zouden mogen inzetten? Of nog verstrekkender: Wat als dit een essentiële bouwsteen zou betreffen, van begin af aan?”

Over het boek

In zijn eerste boek Allen voor Eén bepleit Joël dat vrouwen de volle ruimte krijgen om in de kerk hun gaven op alle niveaus in te zetten. “Met mijn boek hoop ik verdieping te brengen in de discussie”, zegt hij. “In veel kerken waarin de Bijbel autoriteit heeft als Gods Woord is er nog te weinig ruimte voor participatie van vrouwen in leiderschap. Hiermee mist de kerk unieke krachtige gaven die God ter beschikking heeft gesteld voor zijn missie.”

Joël Boertjens is bereid om in kerken over dit onderwerp te spreken. Meer info en contactgegevens zijn te vinden op deze website.

Het boek is hier te koop.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.