Baptistenvoorganger schrijft boek over leiderschap vrouwen

Joël Boertjens, voorganger van de Vrije Baptistengemeente ‘De Verbinding’ in Amsterdam, schreef een boek over de rol van vrouwen in de kerk. Het wordt op 16 mei gepresenteerd tijdens een mini-symposium.

Vanuit diverse gereformeerde achtergronden is recent gepubliceerd over de rol van vrouwen in de kerk, terwijl vanuit de evangelische hoek in Nederland maar weinig is bijgedragen over dit ‘hete hangijzer’. Baptistenvoorganger Joël Boertjens brengt hierin verandering door 16 mei zijn boek te presenteren: ‘Allen voor Eén – Vrouwen en mannen samen voor Koning en kerk’. In dit populairwetenschappelijke werk gaat hij uitvoerig in op de volle breedte van Bijbelteksten die gaan over de rol van vrouwen en mannen in Gods koninkrijk. Door Bijbelse exegese, gecombineerd met hedendaagse voorbeelden en onderzoeken, houdt hij een pleidooi om vrouwen evenveel gelegenheid te geven Gods roeping te volgen en hun gaven in te zetten, als het geval is voor mannen.

Mini-symposium

Een dergelijke stelling vraagt uiteraard om een goed debat: hoe weeg je dan de teksten waarin de ruimte voor vrouwen lijkt te worden beperkt? Welke Schriftplaatsen ondersteunen juist een ruimere participatie door vrouwen? En hoe verhoudt dit zich met het gezag van de Bijbel als Gods Woord? Op 16 mei vindt hierover van 14.00 tot 16.00 uur in Baptistengemeente De Verbinding (Louis Couperusstraat 133, Amsterdam-West) een goed gesprek plaats. EO-coryfee Andries Knevel leidt dit mini-symposium en ook Orlando Bottenbley en Miranda Klaver verlenen hun medewerking. Jazz-fenomeen Maria Markesini zorgt voor een muzikale noot. Er is tijd gereserveerd voor vragen vanuit de zaal. De toegang is gratis en er is kinderopvang aanwezig.

Ná 16 mei is Joël Boertjens bereid om in kerken hierover te spreken tijdens één of meerdere gelegenheden. Meer info: joel@bgdeverbinding.nl.

Het boek is hier al te reserveren.