Weerbaarheidsprogramma voor kerken

In de puberteit vindt de bewustwording en persoonlijkheidsvorming plaats. Om gezonde keuzes te kunnen maken, kunnen jongeren wel een steuntje in de rug gebruiken! BE1 is een weerbaarheidsprogramma: voor kerken die willen bouwen aan een nieuwe generatie weerbare christenen die gezonde keuzes in hun leven willen maken.

BE1 is een weerbaarheidsprogramma voor kinderen, tieners én hun ouders. Het gaat over het maken van gezonde keuzes op het gebied van zelfbeeld, vriendschappen, media/gamen risicogedrag/groepsdruk en seksualiteit/respectualiteit. Onderwerpen waar jongeren dagelijks mee te maken hebben.

Gezamenlijke aanpak
Seks, mediagebruik, zelfbeeld, alcohol & drugs … voor ouders kan het soms lastig zijn om hierover met hun tiener in gesprek te gaan. De kracht van het BE1-programma ligt in de gezamenlijke aanpak: pretieners (groep 7&8), tieners t/m 15 jaar én opvoeders werken in dit programma samen aan bewuste, gezonde keuzes. Kerkelijk (jeugd)leiders en ouders worden getraind om risicogedrag te signaleren en in gesprek te gaan. Hulpmiddel hierbij zijn de ‘Vraag maar raak kaartjes’. De kern van het programma is de identiteit die volwassenen, tieners en kinderen mogen vinden in Jezus Christus en dat elk mens waardevol is in de ogen van God. Wat laat de wereld ons zien? En hoe mogen we door de ogen van God met deze zaken omgaan?

Terwille en Bethel

BE1 is een coproductie van Terwille Verslavingszorg en Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten. In Drachten heeft het weerbaarheidsprogramma succesvol bijdragen aan een goed toerusting van kinderen en tieners en aan open en eerlijke gesprekken met hun ouders/opvoeders.

Vanaf september 2018 is het weerbaarheidsprogramma BE1 beschikbaar voor alle kerken in Nederland. Het totale pakket bestaat uit materiaal voor kinderen, tieners en ouders. Onderdeel van het pakket is een goede toerusting en coaching van (jeugd)leiders. Het programma kan verspreid over twee jaar gegeven worden.

Informatiedag

Op 26 mei 2018 organiseren wij een informatiedag voor jongerenwerkers, oudsten en voorgangers die interesse hebben om met het BE1 -eerbaarheidsprogramma aan de slag te gaan.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.