Berichten uit het ABC-bestuur

Afgelopen week vergaderde het ABC-bestuur. Hierbij kwam onder andere een aantal praktische zaken voor de gemeenten aan de orde.

SGL

Op de ALV in april 2018 is besloten om ons collectief aan te melden bij SGL (Stichting Gedragscode Leidinggevenden). Dat is inmiddels rond, en meer details volgen nog. Gemeenten die zelf al aangesloten waren bij SGL krijgen voortaan geen factuur meer, want het landelijk kerkverband krijgt één rekening voor alle aangesloten gemeenten.

ANBI

Het is belangrijk dat alle gemeenten per 1 juli de financiële gegevens op hun website verversen! De afgelopen tijd hebben we alle websites van de aangesloten gemeenten bezocht en de bevindingen zijn aan de gemeenten doorgegeven. Het meeste is nu op orde en binnenkort wordt de bijgewerkte lijst van aangesloten gemeenten met RSIN’s en webadressen aangeboden aan het ANBI-register. Het is verder ook belangrijk dat gemeentes wijzigingen aan het kantoor doorgeven, vooral als ze een nieuwe website krijgen.

Privacywet AVG

De indruk bestaat dat de meeste gemeenten hiermee aan de slag zijn gegaan, en enkelen zijn ook al klaar. De nieuwe privacywet is een ingewikkelde zaak en veelomvattend. Neem dit serieus AUB, want het is ook voor onze eigen bescherming. Vragen kunt u aan het kantoor stellen.

COTA

Per 1 september komen er twee nieuwe leden bij het COTA: Roelof Alkema uit Groningen en Jan Martijn Abrahamse. Ludy Fabriek zal dan helaas vertrekken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.