Bestuurslid ABC: Jurgen Lindenhols

De bestuursleden en medewerkers van ABC Gemeenten stellen zich één voor één voor. Deze keer is het de beurt aan bestuurslid Jurgen Lindenhols.

Jurgen Lindenhols is voorganger van Evangelische kerk Westland in Naaldwijk. Samen met zijn gezin is hij vanaf 2006 deel van de gemeente in Naaldwijk. Jurgen is getrouwd met Sara en samen zijn ze dankbare ouders van twee volwassen zonen, Seth en Matthias.

Evangelische kerk Westland is een regiogemeente middenin het glastuinbouwgebied Westland. Westland is een regio waar vroeg opstaan, hard werken en niet zeuren zo’n beetje de belangrijkste waarden zijn. De gemeente probeert middenin dit drukke leven momenten van rust en verdieping uit te leven.

Jurgen studeerde theologie aan de Evangelisch Theologische Faculteit in Leuven, België. Daar heeft hij ook zijn vrouw Sara leren kennen. In 2003 studeerde hij af op: ‘De aanname van de heidenen in het evangelie volgens Markus; Jezus’ actie in de tempel zoals beschreven in Markus 11:15-17’.

Naast de bediening als voorganger is Jurgen betrokken bij de werkgroep Westland Missionair, waarbij verschillende kerken in Westland elkaar helpen en aanmoedigen missionaire initiatieven te ontplooien om mensen te bereiken die via de geijkte kerkelijke paden niet bereikt worden. Sinds 2015 is Jurgen lid van het ABC-bestuur en op dit moment deel van  de Commissie van Eenheid die het samengaan van Unie en ABC uitwerkt. Daarbij is het onderwerp ‘diversiteit van gemeenten en toch één koepel’ een belangrijke uitdaging. Daarin hebben we elkaar nodig om van elkaar te leren, elkaar te ondersteunen en de opdracht die Jezus gaf tot een goed einde te brengen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.