Bestuurslid Arno van Engelenburg stelt zich voor

De bestuursleden en medewerkers van ABC Gemeenten stellen zich één voor één voor. Deze keer is het de beurt aan bestuurslid Arno van Engelenburg.

Arno is sinds 1 januari 2019 voorganger van de Westfriese Evangeliegemeente in Grootebroek (de WEG). Hij is dit jaar 25 jaar getrouwd met Dorien van Engelenburg-Bosse die accountmanager is bij A.B.S. en softwareprogramma’s verkoopt aan veredelaars over de hele wereld.

“Ik werd in 1966 als vijfde kind geboren in een samengesteld evangelisch gezin en heb het geloof met de paplepel ingegoten gekregen”, vertelt hij. “Als kleutertje van vijf jaar mocht ik al mee op het kinderkamp van de N.C.G.B. omdat mijn ouders daar leiding gaven. En daar heb ik ‘mijn hartje’ al aan de Here Jezus gegeven.” Na een turbulente tienertijd waarin hij met zichzelf en zijn geloof in de knoop kwam, is hij in 1988 in de Baptistengemeente Utrecht Noord (tegenwoordig De Rank) op zijn geloof gedoopt.

Loopbaan

Na gewerkt te hebben op de blindengeleidenhondenschool (K.N.G.F.) en als agent bij de (gemeente)politie in Monster en Utrecht kreeg hij een roeping van God en is hij aan de Evangelische Theologische Hogeschool (toen nog in Doorn) gaan studeren. Daarna mocht hij als youth pastor aan de slag in de Baptistengemeente in Hoofddorp. Om vervolgens 5,5 jaar bij Youth for Christ aan de slag te gaan als coördinator Rock Solid. Daarop werd hij gevraagd om youth pastor te worden in de Parousiagemeente in Gouda en die taak werd aangevuld met o.a. het pastoraat en diaconaat. Na drie jaar verkaste hij naar Alphen aan den Rijn en werd voorganger van BapNoord tot afgelopen jaar, toen hij de overstap naar Grootebroek maakte. “Zo heb ik deel uitgemaakt van Parousiagemeenten, Unie-baptistengemeenten en vrije baptistengemeenten. Het is geweldig om zo de veel kleurigheid van Gods gemeenten te leren kennen en waarderen.”

Arno’s levensmotto is: “Ik wil discipelen maken, die discipelen maken. Dat is mijn passie, dat is mijn roeping.”

Over de WEG in Grootebroek (tussen Hoorn en Enkhuizen)

De WEG is op 7 juni 1981 op Eerste Pinksterdag voor het eerst officieel als gemeente bij elkaar gekomen. “Het is een gemeente die zich ontwikkeld heeft als een krachtige, hechte gemeenschap die open staat voor de mensen om haar heen. De liefde voor Gods Woord is sterk aanwezig, maar we staan ook nog in de steigers want we zijn soms ook nog wel (te veel) naar binnen gericht en het opleiden van nieuwe leiders staat nog in de kinderschoenen. We zien kansen omdat velen in de regio West-Friesland Jezus nog niet echt kennen en er rond de school waar we samen komen een nieuwbouwwijk word gerealiseerd. De overvolle agenda’s van mensen ervaren we als lastig bij de verdere bouw van de gemeente. Kortom, een gemeente waar Jezus Christus het hoofd is, die met vallen en opstaan achter Jezus aan gaan, en waar we je graag een keer ontmoeten!” Meer info: www.deweg.eu

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.