Bidden voor Turkije en voorganger gezocht

Turkije is een prachtig vakantieland met mooie stranden en ongerepte natuur. Maar het land kent ook een keerzijde: helaas zijn er nog maar weinig christenen.

Minder dan 1% van de bevolking is christen

Zo’n 1 op de 8.000 inwoners van Turkije is christen: minder dan 1% van de bevolking gelooft in Jezus. Maar er is hoop! De kleine kerk in Turkije is vruchtbaar. Steeds meer gelovigen worden toegevoegd aan de lokale kerken en steeds meer Turken leren Jezus kennen. De kerk is klein, maar groeiend!

In Nederland is dit overigens niet anders. Er wonen ongeveer 340.000 Turken in ons land, maar nog minder dan 1% van hen heeft een levende relatie met Jezus. Tegelijkertijd is er een verlangen van Nederlandse gemeenten om bewuster bezig te zijn met de Turken: zowel in Nederland, als in Turkije zelf.

Vandaar dat CAMA Zending in samenwerking met ABC Gemeenten en Unie van Baptistengemeenten meer aandacht wil geven aan Turkije; voor beide geloofsgemeenschappen is Turkije ‘land van het jaar’. We verlangen ernaar om meer zendelingen te kunnen sturen naar plekken waar het christelijk getuigenis nog maar weinig klinkt. We bidden voor nieuwe werkers, zoals Jezus ons ook vraagt in Lukas 10:2: ‘De oogst is groot, maar arbeiders zijn er weinig; vraag dus de eigenaar van de oogst of hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen.’

Bid jij ook mee?

CAMA Zending zoekt: voorganger internationale kerk

Als voorganger van een internationale kerk ga je in Turkije aan de slag bij een kleine maar groeiende gemeente. Het is belangrijk dat je Engels spreekt en houdt van pionieren. Het christelijk getuigenis in Turkije is nog niet erg sterk aanwezig, maar vanuit de kerk willen we dit vergroten.

Meer informatie …

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.