Bijbelgemeente Venray zoekt kerkelijk werker

De Bijbelgemeente Venray (BGV) is een kleinere evangelische gemeente in Noord-Limburg, gesticht in 1995. Voor de samenkomsten wordt een zaal en ontmoetingsruimte gehuurd in wijkgebouw De Kemphaan. In de regel wordt de dienst bezocht door 40 tot 60 volwassenen, onder wie asielzoekers en studenten van een lokale bijbelschool. Een deel van de bezoekers bezoekt een van de drie regionale zorggroepen. In 2015 heeft zij zich aangesloten bij de Alliantie van CAMA en Baptisten (ABC) gemeenten in Nederland. Vanwege de verschillende nationaliteiten is er vertaling naar het Engels (middels headsets). De afgelopen vijf jaar heeft de gemeente geen voorganger of betaalde medewerker in dienst gehad.

Om meer lokale mensen te bereiken, zoekt de gemeente een KERKELIJK WERKER (0,4 fte) met aanstelling voor een periode van drie jaar. Salariëring is in lijn met de ABC-richtlijnen.

Voor de invulling van deze pioniersfunctie zoekt de gemeente iemand die:

•  Besef van roeping ervaart voor deze bediening
  • Affiniteit heeft met de katholieke cultuur
  •  Pastoraal geëngageerd is
  •  Bereid is in Venray of directe omgeving te komen wonen

Takenpakket:

• Gemeente profileren naar buiten toe
  • Contacten leggen met inwoners van Venray en omliggende dorpen en met andere kerken
  • Optrekken met de tieners en adolescenten
  • Initiëren van themadiensten

Vereisten:

• Wedergeboren en op grond van zijn geloof gedoopte christen, die overtuigd is dat de Bijbel het geïnspireerde Woord van God is, die vanuit zijn geloof leeft