Boek en manifest ‘Het Groene Normaal’

In het boek ‘Het Groene Normaal’ pleiten negen bekende, christelijke duurzaamheidspioniers ervoor om als christenen aan te haken bij de trend van duurzaam leven. MissieNederland en Micha Nederland zijn hierbij betrokken.

De coronacrisis raakt onze samenleving op een manier die we tot voor kort niet voor mogelijk hadden gehouden. Toch lijkt dit ook de tijd om stil te staan bij onze manier van leven en de plek die wij als christenen in de samenleving innemen. In ‘Het Groene Normaal’ gaat Alfred Slomp langs negen bekende, christelijke duurzaamheidspioniers, die allen vanuit hun eigen perspectief en expertise pleidooi voeren om aan te haken bij de trend van duurzaam leven. Met het manifest ‘Het groene normaal’ als uitgangspunt, wijzen zij op het belang van bezinning op en vernieuwing van onze manier van leven, vanuit verwondering over de natuur om ons heen. Want wat betekent het om als christen te leven in deze wereld? Waar dienen we de God van Psalm 104 zodat ons handelen in het teken staat van wat we geloven? Ook bieden ze praktische tips om het groene leven in de praktijk te brengen.

In ‘Het Groene Normaal’ staan gesprekken met Rikko Voorberg, Theanne Boer, Carla Dik-Faber, Embert Messelink, Jan Wolsheimer, Reinier van den Berg, Annemarthe Westerbeek en Jan Huijgen. Bij het boek hoort een manifest dat je kunt ondertekenen om voor jezelf scherp te houden hoe je zou willen leven en hoe we van elkaar willen leren.

Onder meer MissieNederland en Micha Nederland, waar we als ABC en Unie deel van uitmaken, zijn partners van ‘Het Groene Normaal’.

Meer informatie: www.hetgroenenormaal.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.