Boek met gereedschap voor oudsten

Onlangs verscheen het boek ‘Ik wil U van harte dienen’ met tools voor oudsten en andere leiders in de gemeente. ‘Onze eigen’ Gerard van der Schee en Teun van der Leer werkten eraan mee.

Waar zou de plaatselijke gemeente zijn zonder gezond en vruchtbaar leiderschap? Met ‘Ik wil U van harte dienen’ worden oudsten voorzien van de juiste tools om vruchtbaar in het gemeentewerk te kunnen staan. Het is een handboek voor oudsten in evangelische gemeenten. En niet allen voor oudsten, het boek kan ook van grote waarde zijn voor onder andere diakenen, teamleiders, bedieningsleiders en kringleiders. Het boek is te lezen van kaft tot kaft, maar kan ook gebruikt worden als naslagwerk, bijvoorbeeld wanneer u geconfronteerd wordt met een situatie waarin u niet weet hoe te handelen. Elk hoofdstuk snijdt een onderwerp aan waar ieder als oudste vroeger of later mee te maken krijgt.

Inhoud

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer: richtlijnen vanuit de Bijbel, structuur in de gemeente, zorg dragen voor jezelf, ethische thema’s bespreken, conflicten en omgaan met etnische diversiteit. Seminarium-docent Teun van der Leer schreef het eerste hoofdstuk: ‘Gemeenschap tussen ideaal en werkelijkheid’ en regiocoördinator Gerard van der Schee schreef ‘Leiderschap en teamdynamiek’.

Overige informatie

Het boek staat onder redactie van Nicolas Pouyet. Verder werkten mee: Teun van der Leer, Els en Huib Zegwaart, Rob Hondsmerk, Bert Reinds, Paulien Vervoorn, Christian Tan, Gerard van der Schee, Eddy de Pender, Patrick Nullens, Jonathan Zeijl, Bart Broekman, Melvin en Louise Ho en Connie Karsten.

Meer informatie en bestellen kan onder meer hier.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.