‘Tweecomponentenkerk’ door Arjan Zantingh

Arjan Zantingh, voorganger van de Stadskerk in Groningen en bestuurslid van ABC, heeft een doorleefd boek geschreven over gemeenteopbouw, getiteld ‘Tweecomponentenkerk. Bouwen aan een kerk van én én’. Deze week verschijnt het.

Arjan laat je in zijn boek kennismaken met de ’tweecomponentenkerk’, een kerk van én én. Een kerk die vol is van waarheid én vol van genade. Die vol is van woord én vol van Geest. Die de blik naar binnen én naar buiten heeft. Die put uit de rijke traditie van alle generaties voor ons én tegelijkertijd openstaat voor vernieuwing. Die zich uitstrekt naar heelheid én gebrokenheid niet uit de weg gaat.

Eenzijdigheid

In de praktijk van kerk-zijn zien we echter vaak een nadruk op een van die componenten en elke eenzijdigheid heeft zijn prijs. Het boek is geboren uit de ervaringen die in de eigen gemeente zijn opgedaan. Steeds opnieuw blijkt dat de verrijking van datgene wat al sterk in een gemeente is met meer van de andere component leidt tot een krachtige, aantrekkelijke en vitale kerk.

Arjan reikt je geen kant-en-klare modellen aan, maar helpt je in je manier van kijken, die ook gemakkelijk toepasbaar is op andere woordparen die in de eigen gemeente van toepassing zijn. Juist in deze tijd, waarin we meer dan anders gedwongen worden om bewust na te denken over ons kerk-zijn, leent dit boek zich voor een bredere reflectie.

Bekijk de online boekpresentatie in dit filmpje:

Het boek is te koop in elke lokale boekhandel en ook online, bijvoorbeeld hier.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.