Collegedag Ecologische gerechtigheid

Op 8 mei organiseren Tear, A Rocha, Groene Kerken, Micha Nederland, EO en MissieNederland een collegedag over Ecologische gerechtigheid. Dit is een collegedag voor predikanten, kerkleiders en studenten die de krachtige boodschap van het evangelie voor de schepping willen (her)ontdekken. Je wordt geprikkeld in je denken en gaat met vakgenoten in gesprek over de toepassing van de thematiek in het dagelijks functioneren van de kerk.

God schiep een prachtige aarde. Maar wat en hoeveel zegt de Bijbel eigenlijk over het vervolg: over onze zorg voor en omgang met de schepping? Is Jezus’ verlossingswerk ook van toepassing op flora en fauna? En heeft de kerk een verantwoordelijkheid als het gaat om milieuvervuiling of klimaatverandering?

Met medewerking van Dave Bookless, dominee in Londen en theoloog bij A Rocha, en Ruth Valerio, theoloog en directeur Global Advocacyand Influencing bij Tearfund UK.

  • Datum: 8 mei 2019
  • Tijd: 9.00-17.00 uur
  • Locatie: EO Kapel, Oude Amersfoortseweg 79, 1213 AC, Hilversum
  • Prijs € 37,50 per persoon – Studentenprijs: € 17,50
  • Aanmelden www.tear.nl/collegedag

Over de sprekers

Ruth Valerio Dr. Ruth Valerio is directeur Global Advocacy and Influencing bij Tearfund UK en auteur van L is for Lifestyle: Christian living that doesn’t cost the earth en Just Living: faith and community in an age of consumerism. Voor haar zijn de thema’s gerechtigheid en zorg voor je naasten helemaal verweven met haar persoonlijke en maatschappelijke leven. Ruth woont al twintig jaar in een arme buurt in Engeland en heeft positieve veranderingen gezien. Niet alleen door sociale programma’s, maar ook door bijvoorbeeld het planten van bomen en het zaaien van bloemen.

Dave Bookless Theoloog en directeur van A Rocha in Engeland. Dave zet zich volop om de Bijbelse opdracht om te zorgen voor Gods schepping te verspreiden. Hij is auteur van God doesn’t do waste en Planetwise. Op 8 mei verschijnt van hem ‘Het groene hart van het geloof’. Dave is geboren en getogen in India. Nu woont hij samen met zijn gezin in het multiculturele Southall in Londen, waar ze zo duurzaam mogelijk proberen te leven. Hij is Anglicaans dominee en maakt onderdeel uit van een multiculturele kerk.

 

 

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.