Corona-update CAMA: gebed is hard nodig

Afgelopen maand riep CAMA Zending op om dringend te bidden voor haar zendelingen. Helaas was dit (en is dit nog steeds) hard nodig. De organisatie is dankbaar voor de vele reacties en blijken van betrokkenheid. “Zonder mensen die voor ons bidden en betrokken zijn op ons zendingswerk kunnen wij niet doen wat we nu doen. Bedankt, ook namens alle CAMA-zendelingen!”

Er is een heel aantal positieve ontwikkelingen, maar de situatie op het zendingsveld blijft zorgwekkend. Hieronder een update van de huidige situatie. Om veiligheidsredenen kunnen niet alle berichten en details worden gedeeld.

  • Zendelingen algemeen (1)

Een aantal zendelingen is teruggekomen naar Nederland. Het is niet makkelijk om onverwacht en onder druk afscheid te nemen. Het kan gemakkelijk het gevoel geven dat je de ander in de steek laat. Ook is het onzeker wanneer deze zendelingen weer terug kunnen.

Op dit moment zijn er meerdere nieuwe zendelingen die graag naar het zendingsveld willen. Door corona worden de uitzenddatums steeds meer uitgesteld. Dit levert allerlei uitdagingen en problemen op. Zo is het moeilijk om de fondsenwerving op gang te krijgen en vraagt het veel flexibiliteit van de nieuwe zendelingen.

  • Zendeling in Azië

Deze zendeling zit vast in een gesloten land in Azië. Er zijn zorgen rondom veiligheid en gezin waardoor deze persoon soms nachten wakker ligt.

  • Zendeling in Afrika

Deze persoon zit vast in een gesloten land in West-Afrika. Recentelijk was er een terroristische aanslag erg dicht bij deze zendeling. De situatie in dit land blijft zorgwekkend. Vorige week deed CAMA een dringende gebedsoproep.

  • Zendelingen in Indonesië

Zendelingen Peter en Annemarie Dekker kunnen hun huis niet uit vanwege astmatische klachten.

  • Hoop kliniek Guinee

Hope Kliniek in Guinee heeft eerder al een belangrijke rol gespeeld bij de ebolacrisis. Op dit moment wordt hard gewerkt om ook in de coronacrisis zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen.

  • Partnergemeente in Van, Turkije

Ongeveer twintig gezinnen van de negentig kerkleden zijn werkloos geraakt door de coronacrisis. Omdat zij als vluchteling in Turkije wonen, krijgen zij geen overheidssteun. Samen met de ABC- en Unie-gemeenten doet CAMA we een oproep om financieel te ondersteunen.

  • Zendelingen in medische beroepen

Meerdere zendelingen in medische beroepen hebben soms direct contact met coronapatiënten of komen in ziekenhuizen/medische posten waar deze patiënten aanwezig zijn. Onder andere Tabitha Kieviet speelt een belangrijke rol in verschillende ziekenhuizen in Senegal. CAMA Zending heeft een Noodfonds Corona Senegal opgericht om betere ondersteuning te kunnen bieden.

  • Zendelingen in Spanje 

We horen van onze zendelingen in Spanje dat de situatie heftig is. Er zijn veel mensen besmet geraakt en overleden. Het vergt energie om mensen te bezoeken, bemoedigen en er voor ze te zijn. Tegelijkertijd zijn we dankbaar dat er nieuwe kansen zijn om het Evangelie te delen.

  • Zendelingen in Suriname

Niet iedereen heeft door hoe gevaarlijk corona is. Diep in de jungle van Suriname vinden inwoners het lastig om zich te houden aan de door de overheid gestelde regels. Als in het dorpje, veraf van de bewoonde wereld, corona uitbreekt is het ziekenhuis ver weg.

Urgent: blijf bidden

Vanuit Nederland heeft CAMA Zending dagelijks contact met zendelingen om met ze te overleggen. Bidden jullie met hen mee?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.