COTActueel

Het COTA werkt deze weken aan de eindfase van de adviesnota over vrouwen in leidinggevende posities in gemeenten. Komende week wordt die voorgelegd aan een klankbordgroep, die deze keer vooral bestaat uit theologisch geschoolde zusters. Het streven is om het advies in september aan het ABC-bestuur voor te leggen. Op 30 juni bespreekt het bestuur met het COTA eerst de adviesnota Relatie-ethiek.

Ordinatiegesprekken
Op 7 juni heeft het COTA een positief ordinatiegesprek gevoerd met Boudewijn van Schoonhoven, directeur van de CAMA-zending. Wij kijken uit naar zijn ordinatie op de ALV in november. Na de zomer volgen nog enkele ordinatiegesprekken. In het kader van het ordinatietraject is het COTA ook in gesprek met het Baptisten Seminarium over de inpassing van een op maat gesneden traject binnen het te herziene curriculum. Het COTA-handvest is aangevuld om ook ruimte scheppen voor ABC-werkers die bijvoorbeeld als ouderenpastor een kerkelijke zending nodig hebben. Deze zomer zal Johan van der Veen vanuit VBG Elim in Heerenveen als ouderenpastor uitgezonden worden.

Studiedag in voorbereiding
Naar aanleiding van alle gesprekken rond de diverse nota’s is een studiedag ‘Hermeneutiek en hete hangijzers’ in voorbereiding. Hermeneutiek speelt in alle discussies rond homofilie, relatie-ethiek en de bediening van vrouwen een grote rol, die aandacht verdient en verduidelijking nodig heeft. We zoeken nog naar een geschikte datum in het najaar, maar enkele beoogde sprekers hebben al toegezegd. U hoort hier binnenkort meer van!

Namens het COTA, Hans Wulffraat – voorzitter

1 reactie

  1. Angelique Pouwels op zegt:

    Het is fijn om te horen dat wij als gemeente niet de enige zijn die worstelen met die zogenaamde hete hangijzers. En ook fijn dat christelijk Nederland het samen verder gaat uitzoeken. Ik wens een ieder die betrokken is bij deze gesprekken alle zegen en wijsheid toe.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.