COTACTUEEL

Op de ALV in Amsterdam mochten we Boudewijn van Schoonhoven en Jurgen Lindenhols onder handoplegging ordineren. We danken God voor hun verlangen om Hem te volgen in de Grote Opdracht van uitgaan, verkondigen, discipelen maken en leiden.

Als COTA denken we mee in de ontwikkeling van het nieuwe curriculum van het Baptisten Seminarium, omdat veel van onze voorgangers daar hun opleiding en ordinatietraject volgen. We vinden het belangrijk dat onze ABC-identiteit daarbinnen ook geborgd is.

Adviesnota’s

Net voor de zomer is de Nota relatie-ethiek afgerond en met instemming van het bestuur voorgelegd aan alle raden. We hopen van harte dat hij dienstig is aan uw gedachtenvorming en beleidsbepaling. Maar nogmaals: het is een advies. We realiseren ons dat sommige grote gemeenten zo’n advies niet per se nodig hebben. Wij hebben op diverse punten juist dankbaar gebruik gemaakt van hun wijsheid. Veel kleinere gemeenten voelen zich geholpen door een advies. Maar iedere gemeente bepaalt tenslotte het eigen beleid.

Meerdere gemeenten hebben ons de afgelopen jaren ook gevraagd om een advies met betrekking tot vrouwen in gemeenteleiding en prediking. We hebben ons daar de afgelopen twee jaar in verdiept en hopen tegen het einde van dit jaar een advies klaar te hebben.

Studiedag over ‘hete hangijzers’

Bij al die denkprocessen speelt de omgang met de Bijbel een hele grote rol. Daarom hebben we een studiedag gehouden op 25 november onder de titel Hermeneutiek en Hete Hangijzers. Daarin hebben Henk Bakker en Marco Wittenberg ons meegenomen langs een aantal vitale vragen in de vertaling en toepassing van de oude boodschap naar nu. Na elke lezing zijn we onderling in gesprek gegaan over wat dat betekent voor zo’n heet ijzer.