COTActueel door Hans Wulffraat

Per begin 2020 zijn de taken van de COTA-voorzitter (0,2 fte) in twee gelijke delen gesplitst. Jan Martijn Abrahamse onderhoudt de contacten met het Baptisten Seminarium en schrijft geregeld over theologische thema’s die vanuit de gemeenten op ons af komen. Roelof Alkema draagt vanuit zijn expertise inhoudelijk bij aan theologische discussies.

Hans Wulffraat blijft als voorzitter het aanspreekpunt voor het COTA en coördineert de begeleiding van kandidaten in het (CAMA-)ordinatieproces. Daarnaast houdt hij zich bezig met de follow-up en implementatie van de eerdere adviesnota’s; naast adviserende gesprekken met aangesloten gemeenten en/of raden betreft dat vooral de begeleiding van voorgangers.

Dat laatste gaat in toenemende mate in samenspraak met het Baptisten Seminarium (in verband met het toewijzen en ondersteunen van mentoren), het College van Beroepbaarstellingen (onder andere de toekenning van een algemene beroepbaarstelling aan het leeuwendeel van de huidige ABC-voorgangers bij een fusie) en de Vereniging van Baptistenvoorgangers (over een nieuwe vormgeving van de VBV, ook voor ABC-voorgangers). Ook werken we hard aan de opbouw van een regionaal netwerk van geestelijk begeleiders voor onze voorgangers.

Parallel daaraan zijn er de afgelopen jaren meerdere retraites met vooral CAMA-voorgangers gehouden, gericht op de verdieping van hun geestelijk leven. Daaruit zijn meerdere triades voortgekomen waarin voorgangers verder zoeken naar die verdieping en wederzijdse bemoediging. Deze triades en geestelijke begeleiding hebben een andere focus dan de meer taakgerichte inter- en supervisie. Samen met de VBV onderzoeken we hoe de verschillende vormen van begeleiding het komende jaar verder kunnen uitrollen.

Hans Wulffraat

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.