COTActueel november 2016

*In de afgelopen maanden heeft het COTA i.s.m. de regio coördinatoren in diverse gemeenten meegewerkt aan gespreksavonden n.a.v. de adviesnota Homoseksualiteit in de ABC gemeenten. Ook in het komende halfjaar staan wij hiervoor graag ter beschikking van gemeentes of regio’s.
*Op de gezamenlijke studiedag Missie.nu waren ruim 150 voorgangers en leidinggevenden aanwezig. Door de overwegend positieve waardering voor ontmoeting, vorm en inhoud hebben wij besloten ook in de volgende jaren aan het begin van de herfst studiedagen over actuele thema’s (of hete hangijzers) te organiseren.
*Uiterlijk 14 december zal het COTA een advies uitbrengen aan het ABC bestuur m.b.t. doop en lidmaatschap. Wij hebben daarbij dankbaar gebruik gemaakt van het uitvoerige Bijbelse en historische  grondwerk in het deeltje Land in Zicht uit de Baptistica-reeks van het seminarium. Daarnaast heeft het COTA zijn tanden gezet in twee forse thema’s: (1) relatie-ethiek (huwelijk, echtscheiding, hertrouwen, samenwonen, seksualiteit e.d.), en (2) vrouw en bediening. Onze studie en advies m.b.t. relatie-ethiek is vergevorderd; wij hopen dit begin 2017 aan de raden en voorgangers voor te leggen. Bij het tweede thema ronden we deze weken een pre-concept af, dat vervolgens in februari wordt besproken met een klankbordgroep waarin vrouwen (theologen, voorgangsters en andere werksters) sterk vertegenwoordigd zijn. Via het bestuur komt het advies weer naar de ALV. Ook bij dit thema stellen wij ons voor dat er een aantal verdiepende en meningsvormende gespreksavonden in gemeenten en regio’s volgt.

Al met al een hele klus voor een klein team. Na vijf jaar hebben we met grote dank en weemoed  afscheid genomen van Marco Wittenberg als COTA-lid. Gelukkig blijft hij met zijn scherpzinnigheid en identiteitsgevoeligheid beschikbaar als adviseur (naast Henk Bakker en Jack Barentsen). Ook Jacob Folkerts gaat ons alweer verlaten, omdat zijn nieuwe taak als voorganger in Bethel Drachten geen ruimte laat voor andere werkzaamheden. We wensen hem daarbij Gods zegen toe, met onze dank voor zijn inzet in het afgelopen jaar. Gelukkig heeft Rocco Rausch onze gelederen versterkt met een hoop werkkracht en kritische zin. Welkom! Dandy Lai (voorgangster uit Yan Chuen CAMA kerk in Amsterdam) werkt met ons mee aan het project over vrouw en bediening. We hebben meerdere voorgangers benaderd die om goede redenen geen COTA-lid wilden worden, maar ons wel in een netwerk daadwerkelijk willen ondersteunen. En daar zijn we blij mee!

Als steeds staan we open voor vragen uit de gemeenten, zowel theologisch-ethische als praktische rond de begeleiding en beroeping van voorgangers.

In Hem verbonden, Hans Wulffraat

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.