COTActueel

In de afgelopen weken en maanden is het COTA ijverig aan het multitasken geweest. Onderwerpen waaraan gewerkt werd waren onder andere de voorbereiding van diverse ordinatiegesprekken, adviesnota’s en een studiedag.

  • We zijn in contact met een goede handvol voorgangers en CAMA-zendelingen die bezig zijn met hun ordinatie. De komende maanden zullen we diverse afrondende ordinatiegesprekken voeren.
  • Het COTA-handvest wordt aangepast om ook ruimte scheppen voor ABC-werkers die als bijvoorbeeld ouderenpastor een kerkelijke zending nodig hebben.
  • De adviesnota Relatie-ethiek nadert haar voltooiing en ligt inmiddels bij het ABC-bestuur.
  • Ook de adviesnota over vrouwen in leidinggevende posities in de gemeenten vordert gestaag. In juni hopen we die te bespreken met een klankbordgroep. Naar verwachting kunnen we die uiterlijk in september aan het bestuur voorleggen.

In vervolg op de adviesnota over de begeleiding van voorgangers hebben ook mentoring en membercare onze nadrukkelijke aandacht om de praktische uitvoering te verbeteren.

Studiedag in voorbereiding

Naar aanleiding van alle gesprekken rond de diverse nota’s hebben we een studiedag ‘Hermeneutiek en hete hangijzers’ in voorbereiding. Hermeneutiek speelt in alle discussies rond homofilie, relatie-ethiek en de bediening van vrouwen een grote rol, die echt verduidelijking nodig heeft. We zoeken nog naar een geschikte datum in het najaar, maar enkele beoogde sprekers hebben al toegezegd. U hoort hier in de volgende nieuwsbrief meer van!

Namens het COTA, Hans Wulffraat – voorzitter

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.