Gods Woord in hartje Groningen

De Stadskerk | VBG in Groningen opent half oktober een tweede locatie in het hart van de stad. Daar wordt op zondag een derde dienst gehouden. Ook is de gemeente op zoek naar een aanvullende plek in het centrum voor ontmoeting en gebed. Voorganger Arjan Zantingh schrijft over deze plannen:

‘Het Woord van de Heer vond steeds meer gehoor!’ Een wondermooi refrein uit Handelingen. Ja, het Woord van God is levend en krachtig, en als dan de Geest van God dat Woord stuwt, en als dan de mensen van God deze Geest ontvangen en dit Woord uitdragen, dan ontstaat er explosieve groeikracht in de gemeente. Want dát is de kerk: het Woord van God, de Geest van God en de mensen van God.

‘Het Woord van de Heer vond steeds meer gehoor.’ Dat is groot en dat is tegelijkertijd niet vanzelfsprekend, alleen al denkend aan de gelijkenis van de zaaier in Matt.13. En dus roept Paulus in zijn brief aan de gemeente van Tessaloniki niet voor niets op om te bidden. ‘Bid dat het woord van de Heer zich elders even snel verspreidt en evenzeer geprezen wordt als bij u.’

Vanuit ook ons verlangen dat het Woord van de Heer steeds meer gehoor vindt in de stad Groningen, is de droom die was ontvangen al biddend omgezet in een concreet plan: vanaf half oktober starten we als gemeente een derde dienst, en wel op een locatie in de binnenstad van Groningen. Eén gemeente, twee locaties. Om daadwerkelijk in hartje stad aanwezig te zijn en gericht op de (vooral onkerkelijke) mensen van de binnenstad. Vijftig leden, uit alle generaties van onze gemeente, hebben zich toegewijd om een jaar lang te bouwen aan gedenkwaardige diensten en een betekenisvolle community eromheen.

Vanuit ons geloofsdoel om een krachtige 24/7 gebedsbeweging te zien ontstaan, zoeken we in de binnenstad ook een aanvullende plek om hier invulling aan te geven. Een plek om te zijn, een plek voor gebed en koffie, ontmoeting met elkaar en met de Heer.

Arjan Zantingh

Lees hier meer over de gemeente.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.