Gemeentezorg

Deel op deze plek je aanpak, visie, trainingen en andere documenten rondom gemeentezorg/pastoraat.

“De verschillende teams binnen Gemeentezorg zijn continu in beweging. Ik wil daar zo goed mogelijk met de organisatie in meegaan om de teamleden in staat te stellen hun pastorale taken te kunnen uitvoeren. Het ABC netwerk is daarvoor een prachtig middel om samen met andere gemeentezorg werkers te kunnen sparren, informatie te krijgen en te delen, om elkaar te inspireren en te bemoedigen.
Rien Hage – gemeentezorg De Wijngaard Leeuwarden  


Veilige gemeente
Hoe introduceer je het belangrijke maar ook kwetsbare onderwerp ‘bouwen aan een veilige gemeente’? Bijvoorbeeld bij de start van interne vertrouwenspersonen (IVP). Een voorbeeld van een preek vanuit Nehemia 5 en Matteüs 18:6 vind je hieronder als download.

Bevrijdingspastoraat
In Parousia-Almere is onderstaande visie en aanpak beschreven waarbij lichamelijke, psychische en geestelijke aspecten aan de orde komen Bron (en toegepast in ABC-gemeente): Parousia Almere voor meer informatie: Gerard van der Schee, gerard@vdschee.nl augustus 2013

Plan voor nazorg en discipelschap
Dit strategische plan richt zich op evangelisatie, nazorg en vooral discipelschap onder de tweede generatie Kantonees sprekende Chinezen in de Randstad door de Chinese Evangelische Kerk “Geloof, Hoop en Liefde” te Ypenburg.

Workshop senioren
Tijdens de ABC-regiodag-West 2017 was er een workshop over senioren in de gemeente. Piet Brongers, voorganger van de Unie Baptisten gaf input. Gerard van der Schee maakte dit artikel met een aantal kernpunten uit de workshop.

Deel jouw kennis met andere gemeenten.

bestanden uploaden

Terug naar ABC kennisdelen