EBF Mission Conferentie

In het kader van de eenwording zijn Ingeborg Janssen (Unie) en Richard Santinge (ABC) samen naar de Mission Conferentie van de Europen Baptist Federation (EBF) in Sofia geweest. Tijdens deze conferentie waren verschillende vertegenwoordigers van baptistengemeenten uit Europa bij elkaar rondom het thema ‘Bold Acts’.

De afgelopen jaren hebben we regelmatig gehoord dat baptisten meer gericht zijn op de lokale kerk en CAMA meer gericht op Missie. Nu ik zowel de AWF-conferentie in Bangkok als de EBF-conferentie in Sofia heb mogen bijwonen, blijken beide bloedgroepen missionair springlevend. Zeer inspirerend waren de verhalen uit de UK met betrekking tot New Housing. Daar worden in een snel tempo nieuwe wijken gebouwd. Een specifieke groep van werkers is heel bewust in deze wijken gaan wonen om de nieuwe bewoners in de naam van Jezus welkom te heten. Door incarnationeel aanwezig te zijn groeien er buurtrelaties die een eenvoudige brug blijken te zijn om het Evangelie te delen, waardoor er een gemeenschap gaat ontstaan.

Kerkplanting Oost-Europa

Een totaal andere tak van sport is de kerkplanting in Oost-Europa, waar mensen soms al jaren pionieren om tegen lage salarissen en onder zware omstandigheden nieuwe kerken te planten. We waren te gast bij een gemeente in Sofia die tegen alle verdrukkingen in een modern multifunctioneel centrum heeft gebouwd in de binnenstad en met succes uitreikt naar de mensen die daar wonen.

De EBF ondersteunt deze initiatieven en de deelnemers voelen zich intrinsiek betrokken bij de EBF. Sommigen van hen hopen de komende de jaren door de koppeling Seminarium en VU in Amsterdam te promoveren. Al met al prachtig om te zien hoe God aan het werk is en dat de EBF radicaal en voluit missionair is. De volgende EBF Mission Conferentie is van 5 tot 8 juni 2019 in Stockholm met als thema ‘Mission and Art’.

Richard Santinge, voorzitter ABC Gemeenten

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.