Feedback uit Woerden

Feedback geven en ontvangen is een kunst. Dat ontdekten we als kerk toen we tijdens een viertal avonden aan de slag gingen met de inhoud van het nieuwe boek van Paulien Vervoorn: feedback in de kerk. Feedback ontvangen is niet altijd leuk, zeker niet als het gaat over zaken die je beter kunt doen. En toch geeft Paulien de kerk sleutels in handen om werkelijk te bouwen aan diepe relaties die de groei van personen én de gemeenschap ten goede komen.

Leiders
Ben je één van de leiders in je kerk dan weet je heel goed wat het betekent om feedback te ontvangen die weliswaar een kern van waarheid bevat, maar die zo beroerd is verpakt in een stuk frustratie dat je er een paar dagen van moet bijkomen. In een kerk waar feedback normaal is omdat we allemaal willen groeien gaat de angel eruit en komt er groeiruimte. Feedback wordt zo een groeimiddel.

Een fundament
Een kerkcultuur veranderen is niet eenvoudig, maar ik geloof serieus dat Paulien met dit boek ruimte creëert om een nieuw fundament in je gemeenschap te leggen. Vanuit dat fundament van wederzijdse aanvaarding en het verlangen naar groei kan het niet anders dan dat je gemeente rijk gezegend wordt. Meer info over haar boek (en allerlei downloads) en feedbacktrainingen vind je op haar website www.geloofwaardigspreken.nl.

Jan Wolsheimer
Voorganger CAMA Parousia Woerden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.