Fusietraject ABC-Unie – een update

Stap voor stap zijn ABC Gemeenten en Unie van Baptistengemeenten onderweg naar een fusie. Algemeen Secretaris Albrecht Boerrigter vertelt over de stand van zaken.

De Commissie van Eenheid en de besturen van Unie en ABC hebben in december de ledenvergadering (AV/ALV) van 20 november 2019 geëvalueerd. Veel waardering was er voor Baptistengemeente Veenendaal die ons gastvrij onthaalde. De kerkzaal is een mooie, grote ruimte, waarin zowel plenair kan worden vergaderd als in groepjes gesprekken kunnen worden gevoerd. Besloten is dan ook de Baptistengemeente Veenendaal te vragen in 2020 de ledenvergaderingen van 27 mei en november 2020 te organiseren. De gemeente heeft daarin toegestemd.

De bespreking van de besturingsfilosofie en de peiling gaven vertrouwen dat we op de goede weg zitten. Met deze uitkomst kan een volgende stap worden gezet: het maken van een organisatieontwerp. In dat ontwerp zal een heldere (bovenlokale) identiteit en variatieruimte voor de plaatselijke gemeenten samen vormgegeven moeten worden. Op 10, 11 en 12 maart zal een concept-ontwerp in regio-avonden besproken worden. Alle aangesloten gemeenten krijgen uiterlijk begin februari een uitnodiging en de documenten waarover gesproken gaat worden.  

Verder wordt er gewerkt aan:

  • Een samenwerkingsovereenkomst met CAMA Zending om het voortouw te gaan nemen op het gebied van ‘gemeentestichting en zending’
  • Een eerste notitie over de naam van een kerkgenootschap voor de Commissie van Eenheid
  • Een notitie over de financiën van Unie en ABC ten behoeve van de ledenvergaderingen van mei 2020

Kortom, er wordt hard gewerkt om zorgvuldig de volgende stappen te kunnen zetten.

Albrecht Boerrigter,
Algemeen Secretaris Unie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.