Gebedsestafette gaat door in nieuw seizoen

De gebedsestafette in het kader van het fusietraject gaat ook in het nieuwe seizoen door en wordt afgesloten op de Algemene Ledenvergadering van 20 november. Geef je gemeente nu snel op!

Hoe het begon

Na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst in maart 2019 werd op vier historische plekken van onze wederzijdse kerkgeschiedenis gebeden.

Daarbij dankten we voor:

  • De start van het Wereldwijde Baptisme in 1609 in Amsterdam
  • De start van het Baptisme in Nederland in 1845 in GasselterNijveen
  • De start van CAMA-Nederland in 1975 in Den Bosch
  • De start van ABC in 2006 te Woerden

Ook kreeg in elke regio een ABC- of Uniegemeente een gebedsfakkel om die door te geven.

Het vervolg

Wat is het mooi als het gebedsstokje van gemeente naar gemeente gaat en er zo verbinding en verdieping ontstaat in en tussen zustergemeenten in de omgeving! Op deze manier kan een beweging van gebed ontstaan in ABC- en Unie-gemeenten.

We vragen de Unie- of ABC-gemeenten die de gebedsfakkel heeft ontvangen om op een zondagochtend een afvaardiging van enkele broeders en zusters naar een buurgemeente te zenden om daar zowel de fakkel aan te reiken als enkele concrete gebedspunten vanuit de eigen gemeente te overhandigen. In de dienst kan er dan een moment zijn van voorbede voor elkaars gemeente. De ontvangende gemeente heeft dan de fakkel en maakt een afspraak om die op korte termijn, bijvoorbeeld een week later, op dezelfde manier in een andere buurgemeente te brengen.

Gebed in de eigen gemeente

In de periode van de gebedsestafette worden gemeenten aangemoedigd extra aandacht te besteden aan gebed, bijvoorbeeld in de week dat de gebedsfakkel in de gemeente is. Dit kan door een speciale avond te organiseren, een paar dagen of een hele week samen te bidden, een ruimte in te richten voor 24/7-gebed of een kettinggebed te organiseren op je eigen manier. De organisatie 24-7prayer heeft speciaal voor ons materiaal ontwikkeld met verschillende gebedsvormen en biedt daarnaast veel materialen en ideeën op hun website aan.

Doe mee!

Doet uw gemeente mee? De organisatie is niet ingewikkeld. Zo gaat het in zijn werk:

a) U heeft de fakkel; wat nu?
Op de website www.gebedsestafette.nl bekijkt u welke gemeenten in uw regio liggen en maakt u met één daarvan een afspraak om de fakkel daarheen te brengen, bijvoorbeeld een week later. De gemaakte afspraak meldt u aan bij het landkaartje, zodat zichtbaar wordt welke gemeenten al bezocht of ingepland zijn.

In hun dienst wordt tijd ingeruimd voor wederzijdse voorbede en overdracht van de gebedsfakkel. Daarbij worden van beide kanten bv. 3 concrete punten op een kaartje gezet en in gebed gebracht.

Naderhand geeft u op eigen wijze in uw gemeente vorm en ruimte aan het gebed voor de andere gemeente, in elk geval tot aan 20 november 2019, de einddatum van de gebedestafette

De gemeenten die als laatste de fakkels overhouden, brengen deze mee naar de ledenvergadering op 20 november in Veenendaal.

b) U wilt de gebedsfakkel ontvangen?
Als het goed is, wordt uw gemeente door één van uw buurgemeenten benaderd om een afspraak te maken om de fakkel op een zondag in ontvangst te nemen. Wilt u als gemeente niet wachten tot een andere gemeente u de fakkel komt brengen? Schrijft u zich dan in voor een week dat u wilt bidden en we zorgen dat de fakkel bij u komt.

Hebt u vragen? We helpen u graag op weg. Neem contact op met Ingeborg Janssen of Gerard van der Schee voor meer informatie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.