Gebedszondag voor de wereld

Op initiatief van het Christelijk Noodhulpcluster is er op zondag 28 juni een Gebedszondag voor de wereld, om te bidden voor de nood als gevolg van de coronacrisis. Unie en ABC hebben zich hierbij aangesloten.

We roepen kerken op om zondag 28 juni extra tijd te nemen voor gebed voorde wereld. De nood als gevolg van de coronacrisis is in veel landen zeer groot en de dreiging van een grootschalige hongersnood is reëel. In sommige landen is het al zover. Veel Nederlanders zullen deze zomer niet op reis kunnen. Laten we in plaats daarvan de wereld in onze harten en onze gebeden sluiten!

Achtergrond

Corona heeft wereldwijd grote impact, niet alleen wat betreft gezondheid maar ook wat betreft economie. Het is realistisch om te verwachten dat in de nabije toekomst miljoenen mensen honger zullen lijden door voedseltekorten als gevolg van de coronacrisis. In sommige landen hebben mensen nu al te weinig eten. Het gaat dan veelal om gebieden waar al een andere crisis gaande is, zoals Syrië, Colombia of Ethiopië. De economische crisis als gevolg van corona raakt deze mensen heel hard. Ze zijn afhankelijk van hun dagelijks werk om aan een maaltijd te komen, door de lockdown kunnen ze niet naar buiten en is er geen mogelijkheid om geld te verdienen. Daarbij is de toegang tot medische zorg, schoon drinkwater en hulpgoederen voor deze mensen heel beperkt of zelfs afwezig.

Psalm 67 centraal
Op de Gebedszondag voor de Wereld staat Psalm 67 centraal. Dit is een gezamenlijk gebed om Gods zegen voor de wereld. God wordt in deze psalm aanbeden als heerser over de hele aarde en alle
volken. De hele wereld is afhankelijk van zijn genade en zegen. Op 28 juni lezen of beluisteren alle betrokken kerken deze woorden als een krachtig, gezamenlijk gebed voor medemensen overal ter wereld. Doet u mee?

  • Lees hier meer over de actie en vind o.a. een aantal concrete gebedspunten.
  • Lees hier over ons noodhulpproject voor coronoslachtoffers wereldwijd.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.