‘Geloof in je huwelijk als voorganger’

Gijs Lammerts van Bueren is de derde spreker tijdens de Leidersconferentie van ABC en Unie die van 20 tot 22 april plaatsvindt. Hij spreekt over het onderwerp: ‘Geloof in je huwelijk als voorganger’.

Gijs (66 jaar) studeerde theologie in Londen, Utrecht en aan het Baptisten Seminarium. Op dit moment is hij voorganger van Baptistengemeente Op Doortocht Ede en de International Baptist Church Eindhoven.

Hij is 35 jaar getrouwd geweest met Diny totdat zij in 2016 overleed. Zij ontdekten dat het traditionele predikantsechtpaar plaats gemaakt heeft voor verschillende soorten predikantshuwelijken, maar dat sommige uitdagingen dezelfde zijn gebleven.

Eerste Hulp bij Conflicten

Een huwelijk wordt gemaakt door twee mensen. Als één daarvan voorganger is van jouw gemeente, sta je voor een extra uitdaging. Dat merk je als je emotioneel nog niet sterk bent of als er conflicten komen of als je geloofsvragen doorworstelt. In zijn seminar vertelt Gijs Lammerts van Bueren zijn persoonlijke verhaal met de inzichten die hij in retrospect heeft ontvangen, door ook betrokken te zijn bij huwelijken van andere voorgangers, jong en oud. Het is een interactief seminar waarin tips worden uitgewisseld en ook wordt gesproken over Eerste Hulp Bij Conflicten – in je huwelijk of tussen jou en je gemeente.

Aanmelden kan via dit formulier.

Lees hier meer over het programma.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.