Gerechtigheid: Mag het je har(d)t raken?

Op zaterdag 13 april organiseert De Stadskerk Groningen van 13.00 tot 17.00 uur de Gerechtigheid Dag met als dagthema: ‘Mag het je har(d)t raken?’ De toegang is gratis.

Programma

Door middel van aanbidding, een aanvurende interne spreker en verschillende workshops willen we elkaar gaan ontmoeten, verstevigen en opbouwen binnen het werkveld van gerechtigheid. Deze ochtend is bedoeld voor mensen uit de Stadskerk Groningen.

’s Middags hebben we twee sprekers die vertellen over de verbinding tussen kerk en maatschappij en het samen bouwen aan gerechtigheid. Deze sprekers zijn Joost de Vries (lid Raad van Opzieners De Stadskerk Groningen) en Samuel Lee (voorganger kerk Amsterdam-Zuidoost en lector V.U.A.).

Naast deze twee krachtige sprekers zijn er verschillende workshops. Nog niet alle workshops staan vast, maar deze zijn al zeker:

  • Gerechtigheid en vluchtelingen
  • Armoede in Groningen en de rol van de voedselbank
  • Eerlijke voeding
  • Verbinding tussen onze kerk en de omliggende woonwijken
  • Hoop voor Groningen

Wij geloven dat wij samen, vanuit verbondenheid, kunnen bouwen aan gerechtigheid in stad en ommelanden. Daarom hopen wij op je komst, om je te inspireren en motiveren. Maar ook van je te leren en elkaar te versterken.

Aanmelden

Opgave van deze gratis middag kan hier.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.