Geslaagde reis langs pioniersplekken

Op 2 en 3 november bezochten vertegenwoordigers uit ABC- en Unie-gemeenten missionaire initiatieven in Amersfoort, Ede en Arnhem. Lees het verslag van een geslaagde reis.

Vol indrukken zijn we thuisgekomen van een inspirerende reis. Met zo’n vijftien ABC- en Unie-leiders bezochten we vier pioniersplekken in Amersfoort, Ede en Arnhem: Soesterkwartier, Kenhem, Geitenkamp en Leef! We spraken met de pioniers, hun teamleden en vrijwilligers en met elkaar.

De projecten waren heel verschillend, de drive van de werkers komt overeen. Ze hebben hart voor Jezus, voor hun wijk en voor de mensen die ze ontmoeten. Op dat snijvlak staan ze klaar, zoekend en luisterend naar waar God zich laat zien in de wijk; in de nood en in de creativiteit. Ze gaan de uitdaging aan gelijkwaardig het leven te delen met de mensen om hen heen en tegelijk investeren ze in de opbouw van de wijk. Het is geen vanzelfsprekende of te plannen weg, dromen zijn er, maar telkens is het weer de keus niet veel verder te denken dan de eerste stap van goedheid en genade.

Op verschillende momenten delen we als groep onze eigen ervaringen van de dag en gaan we de uitdaging aan met onze eigen observaties en vragen. We leren dat we de verbinding mogen zoeken, dat we als Jezus mogen leven in het alledaagse, en dat het mag schuren als we overwegen mee te doen aan wijkactiviteiten waar we misschien vroeger van dachten: ‘dat past ons niet’. We ontdekken (opnieuw) dat we God mogen zoeken op de plekken waar we al komen en dat we ontspannen relaties aan kunnen gaan.

Luisteren… luisteren… en vandaaruit aansluiten en Jezus’ Koninkrijk gestalte geven! Dat knopen we in onze oren.

Luisteren naar buiten – de wijk, de stad of een specifieke doelgroep. En luisteren naar binnen, in de kerk. Ook hier leeft iets wat we niet altijd direct zien. Er zijn gaven en verlangens of dromen die God op het hart van gemeenteleden legt. Waar ze soms onzichtbaar mee stoeien. Wellicht zijn ook zij pioniers. Zij hebben ruimte, zegen en betrokkenheid nodig om te ontdekken waar God ze kan en wil gebruiken, in Zijn missie.

Gretha Simonse
Stagiaire GPW – ABC en Unie

Foto’s: Peter Koobs

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.