Getuigenis: 14 dopelingen West-Afrika

Elke twee weken gaat CAMA-zendeling Carina samen met een dominee de gevangenis binnen. Het is een grote kooi, vol met criminelen. Afgesloten met een sterk hangslot. Een typische gevangenis in het land waar Carina al sinds 2002 werkzaam is.

Midden tussen de gevangenen

Terwijl ze samen de kooi betreden verandert de sfeer direct. Ze pakt haar gitaar en begint te zingen over Jezus. “De gezichten van de jongens beginnen te stralen en je merkt dat ze geraakt worden” vertelt Carina. Daarna neemt de dominee tijd voor een korte overdenking. Hij vertelt uit de Bijbel en bemoedigt de gevangenen. Midden tussen de gevangenen staan twee gepassioneerde christenen te getuigen van Jezus. Ze geven zichzelf volledig. Zonder angst. Maar vol van Gods liefde!

Goed nieuws

Carina was nog maar net terug van haar verlof, toen de dominee uit de mannengevangenis vertelde dat vijftien mannen zich willen laten dopen! Er wordt een geschikt moment gepland en de laatste voorbereidingen worden getroffen. Carina laadt haar auto vol met Bijbels, korte broeken, T-shirts en een groot plastic zeil. Samen met een stapel bakstenen en het zeil bouwen de gevangenen het doopbad op.

Op plat gatje het doopbad in

Uiteindelijk kiezen veertien gevangenen zich te laten dopen. “Op’t plat gatje gaan ze het provisorische doopbad in”, aldus Carina. In water van ongeveer twintig centimeter diep gaan ze één voor één onder. Ze getuigen van hun geloof en maken een bewuste keuze om Jezus te volgen.

Voor veel kerken in Nederland zijn veertien bekeerlingen al een getuigenis op zich. Maar in het land waar Carina werkt is dit nog veel meer het geval. Van de gehele bevolking is namelijk minder dan 1% christen. Er zijn nauwelijks kerken. Christen worden, je bekeren, is niet zonder gevaar. Deze veertien mannen geven zichzelf volledig. Wat een feest!

Lees meer over het werk van CAMA Zending op de website.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.