Getuigenis van Syrische voorganger

Op 21 februari was in het Baptist House een bezoeker uit Syrië te gast: ds. Edward Awabdeh. Hij vertelde de aanwezigen over de situatie in zijn land en zijn CAMA-gemeente daar. Een terugblik.

Toen ik ds. Edward Awabdeh hoorde getuigen over zijn werk en kerk in Syrië, viel ik een beetje stil. ‘’We hebben minder hoop dan toen het nog volop oorlog was. Toen zagen we uit naar de tijd na de oorlog. Nu zitten we in de puinhopen en trekken landen en hulporganisaties zich terug. Maar we houden vast aan Gods belofte dat Hij alle dingen doet medewerken ten goede.’’ De CAMA-kerken in Syrië hebben 60% van hun leden verloren, mensen kwamen om of vluchtten naar veiliger oorden. Zijn kerk in de buurt van Damascus (met nu 250 leden) zet zich met 11 teams in voor 5000 vluchtelingen. Bemoedigen, maaltijden uitdelen en wat leefgeld geven …  Ds. Edward weet zich geroepen door God. Laten we bidden dat hij en de anderen het volhouden!

Op vrijdag informeerde of beter gezegd inspireerde ds. Edward mij en een groep voorgangers, medewerkers en studenten van het Seminarie over Syrië. De zondag erna had ik in de samenkomst bij sommige liederen moeite om ze mee te zingen. Ik kon niet nalaten te denken welke liederen mijn Syrische broeders en zusters op dat moment zouden zingen; waarschijnlijk minder ik-liederen en meer wij-, meer over Gods heerschappij en Zijn gebroken wereld dan over mijn zorgen en verlangens binnen mijn veilige wereldje.

Verbondenheid over landgrenzen heen is een speciale zegen en scherpt mij over de kern van Gods Koninkrijk.

Gerard van der Schee,
Regiocoördinator ABC-Unie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.