Goede opkomst info-avonden ABC-Unie

De afgelopen weken kwamen tijdens twee informatieavonden over het ABC-Unie-proces in totaal circa 85 vertegenwoordigers van gemeenten uit beide geloofsgemeenschappen naar Vianen en Meppel. Zij spraken over de intentieovereenkomst die in november op de ledenvergaderingen ter stemming voorligt.

Donderdagavond 30 augustus waren veertig mensen uit verschillende ABC- en Unie-gemeenten in Vianen bijeen om met elkaar van gedachten te wisselen over de conceptdocumenten in het ABC-Unie-proces die in november aan de ledenvergaderingen worden voorgelegd. Woensdagavond 12 september werd in Meppel de avond inhoudelijk herhaald voor de gemeenten in het noorden van Nederland. Daar kwamen 45 mensen op af.

Intentieovereenkomst

De besturen van beide geloofsgemeenschappen hebben een concept-intentieovereenkomst opgesteld met daarbij behorende samenwerkingsafspraken. In de intentieovereenkomst wordt op basis van een gedeeld verlangen de intentie uitgesproken te komen tot een fusie van ABC en Unie.

Overzicht ABC-Unie-traject

Eind vorig jaar stond in het Unie-magazine Baptisten.Nu een terugblik op het traject van toenadering tot dan toe. Aan het woord komen onder andere Albrecht Boerrigter, Algemeen Secretaris van de Unie, en Gerard van der Schee, ABC-regiocoördinator. U leest het artikel hier.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.