Henk Bakker spreker op leidersconferentie 2020

Henk Bakker is één van de sprekers van de ABC-Unie-leidersconferentie van 20 tot 22 april 2020. Hij zal een lezing geven over psychohygiëne, een gezonde omgang met je eigen gebrokenheid. Hij zegt hierover:

“Onderzoeken maken duidelijk dat er hoge eisen worden gesteld aan voorgangers. Hij of zij moet goed kunnen preken, leiding geven, pastoraat bieden, organiseren, samenwerken, en ga zo maar door. Op veel worden zij zogezegd afgerekend. Nadruk ligt daarbij vooral op het ‘product’ voorganger, maar hoe zit het met de ontwikkeling van het geestelijk leven, de voorganger zelf, de eigen identiteit en de spanningen waar hij mee te maken heeft? Wat is een ‘vaste innerlijkheid’ in het spanningsveld van de voorganger? Op de voorgangersconferentie ga ik in op de psychohygiëne van de voorganger, op vragen over emotionele zelfregulering en hoe om te gaan met vol-lopen of juist leeg-lopen van binnen.”

Over Henk Bakker

Henk Bakker (1960) woont in Lelystad, is lid van de Baptistengemeente Lelystad en doceert aan de Christelijke Hogeschool Ede, aan de VU Amsterdam en aan het Baptisten Seminarium. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar aan de VU op de McClendon Chair for baptistic and evangelical theologies. Henk doceert aan het Seminarium dogmatiek, hermeneutiek, ethiek en Bijbelse theologie. Hij is zelf vijftien jaar predikant geweest.

Klik hier voor meer algemene informatie over de conferentie en een link naar het aanmeldformulier.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.