Hulp nodig voor Lombok

Na de verwoestende aardbevingen in Indonesië werkt CAMA samen met de lokale CAMA-kerken om noodhulp en wederopbouw op gang te helpen. Doordat CAMA zo sterk aanwezig is in dit deel van Indonesië waren CAMA-zendelingen al heel snel ter plaatse om hulp te verlenen en de schade te inventariseren.

De recente aardbevingen op het Indonesische eiland Lombok hebben enorme schade aangericht. Meer dan 75% van alle woningen zijn verwoest, honderdduizenden mensen zijn hun huizen ontvlucht en het dodental ligt op dit moment boven de 400. Duizenden mensen leven nu in geïmproviseerde tenten, zijn getraumatiseerd en leven in angst voor naschokken. Ook zijn er 20.000 mensen die onmiddellijk hulp nodig hebben.

Basiskamp

Het basiskamp voor hulpverlening is vlak bij het epicentrum van de aardbeving – op het noordelijk deel van het eiland – en wordt ontzettend druk bezocht. Het noodteam bestaat uit lokale dorpsbewoners, vrijwilligers en leden van lokale CAMA-kerken. De eerste pick-ups met tenten, voedsel, water en generatoren zijn daar ondertussen gearriveerd.

Getuigen

De afgelopen periode hebben de medewerkers ook twintig dorpen bezocht. “Daar waren geen hulporganisaties aanwezig en ook de VN was nog niet ter plekke geweest”, vertelt een van hen. “In een dorpje kwam ik man tegen die nogal nors vroeg waarom ik daar was. Ik antwoordde: ‘Ik kom kijken of we hier iets kunnen doen om te helpen.’ De man vroeg: ‘Ben je een moslim?’ Ik antwoordde: ‘Nee, ik ben een volgeling van Jezus Christus. We hebben bevoorrading in een dorpje ongeveer twintig minuten van hier. Als je daarheen gaat, kun je krijgen wat je nodig hebt.’ De man volgde me naar het basiskamp en nam zo veel mogelijk mee op zijn motor. Op deze manier mogen we op een heel praktische manier van Jezus’ liefde getuigen.”

Helpt u mee?

Financiële hulp is onmiddellijk nodig. Zowel voor noodhulp als voor de wederopbouw van Lombok zijn veel middelen nodig. Helpt u mee? Doneer dan met omschrijving “Noodhulp Lombok” en bid mee. De financiële middelen worden via de lokale CAMA-werkers ingezet voor directe noodhulp en wederopbouw van Lombok. We bidden dat we juist in deze moeilijke tijd de liefde van Jezus mogen laten zien aan de inwoners van Lombok.

Lees meer op  https://camazending.nl/aardbeving-lombok-cama-reageert/

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.