Boek ‘Ik ben de kerk’

Onlangs is het boek ‘I am the Church’ van Thom S. Rainer vertaald naar het Nederlands. Het heet ‘Ik ben de kerk’ en is een antwoord op het individualisme dat ook in gemeenten leeft.

Wij merken allemaal dat het individualisme behoorlijk leeft zowel bij gelovigen binnen als buiten onze gemeenten. Vaak wordt het persoonlijk belang verheven boven het gemeentebelang en wordt de nadruk meer gelegd op het feit dat de gemeente er moet zijn voor het individu dan omgekeerd dat het individu er is ten behoeve van het lichaam van Christus. Dit werkt verlammend in de gemeente. Daarnaast willen veel mensen zich niet meer verbinden aan aan gemeente.

Het boek geeft handvatten om in de gemeente te onderzoeken hoe we hier een keer in kunnen brengen: hoe kan ik als gemeentelid helpen de gemeente op te bouwen? Na elk hoofdstuk zijn er gespreksvragen geformuleerd zodat het boek uitstekend in de kringen besproken kan worden.

Met korting bestellen
Inmiddels is het boek via Ark Media zoveel mogelijk van het Amerikanisme ontdaan zodat de inhoud ook voor Nederland aansprekend is. Het boek kan via de Bethel-gemeente in Drachten worden besteld voor 5 euro per boek (terwijl het straks 5,95 euro zal kosten), via o.bottenbley@gmail.com.

Verschillende gemeenten in het noorden hebben het plan opgevat om een prekenserie van zes na de zomer te houden en parallel daaraan het boek in de kringen te laten bespreken.

Aanbeveling
“Hoe zie je de kerk? Is de kerk er om jou van dienst te zijn? Rainer laat zien: jij bent de kerk en jij bepaalt mede hoe de kerk eruit ziet. Een echte aanrader.”
Orlando Bottenbley

Inhoud van ‘Ik ben de kerk’
Met dank aan
Inleiding: een verhaaltje over twee kerkleden
Hoofdstuk 1​ Ik wil een goed functionerend kerklid zijn
Hoofdstuk 2​ Ik wil een kerklid zijn dat aan de eenheid blijft werken
Hoofdstuk 3​ De kerk hoeft niet te draaien om mijn voorkeuren en verlangens
Hoofdstuk 4​ Ik zal voor mijn kerkleiders bidden
Hoofdstuk 5 ​Ik zal mijn gezinsleden begeleiden naar een gezond kerklidmaatschap
Hoofdstuk 6​ Ik zal kerklidmaatschap beschouwen als een geschenk

1 reactie

  1. P.M.E op zegt:

    Een geweldig positief confronterend en leerzaam boek. Het is goed dat we als lid van Gods gemeente de spiegel eens wordt voorgehouden. Welke plaats neem ik in in onze gemeente en ben ik voldoende betrokken? Dit boek doet dat in hele duidelijke bewoording. Boeiende hoofdstukken met praktische voorbeelden van herkenning. Als gemeente, met de zegen van onze Hemelse Vader, kunnen we hier alleen maar sterker en meer verbonden met elkaar, uit komen. We gaan vol verwachting straks in onze huiskringen met dit boek aan de slag.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.