Inspiratiedag rond actie Kerkproeverij

Tijdens de landelijke campagne Kerkproeverij nodigen gemeenteleden iemand uit voor een dienst in hun eigen gemeente. Doe ook mee en kom op 6 april naar de inspiratiedag in Hilversum!

De actie Kerkproeverij wordt dit jaar op zondag 16 september gehouden. Afgelopen jaar deden er een kleine duizend Nederlandse kerken van allerlei denominaties mee en het is de ambitie om dit jaar door te groeien naar vijftienhonderd. Meedoen is niet ingewikkeld. Gemeenteleden moeten worden geïnformeerd, bijvoorbeeld via het eigen kerkblad, en krijgen uitnodigingskaartjes uitgereikt waarmee ze een familielid, vriend of buurman uit kunnen nodigen. De dienst zelf moet natuurlijk laagdrempelig zijn, zodat ook mensen die normaal gesproken niet in een kerk komen, zich thuis zullen voelen.

Inspiratiedag

Vanuit het organiserende comité, waarin samenwerkende kerken en omroepen zijn vertegenwoordigd, wordt er op vrijdag 6 april een inspiratiedag georganiseerd. Die duurt van 10.00 tot 15.30 uur en vindt plaats in het gebouw van KRO-NCRV, ‘s-Gravelandseweg 80, 1217 EW Hilversum. Als u zich wilt oriënteren op de mogelijkheden kunt u deze dag bijwonen en inspiratie opdoen. De dag is voor voorgangers, pastores, kerkelijk werkers en andere geïnteresseerden gratis toegankelijk. Op deze inspiratiedag komen interessante sprekers en kunt u aan interactieve workshops deelnemen. Aanmelden kan hier.

“Door uit te nodigen, ontvang je veel terug”

2018 01 Kerkproeverij artikel

Ds. Jan van der Wolf schrijft op de website van de EO iets over de ervaringen met Kerkproeverij in zijn gemeente. Hij noemt het een les in ontvankelijkheid en beschrijft hoe het hem leerde om de kerkdienst met de ogen van de welwillende buitenstaander te bekijken en welke reacties het zoal opleverde.

“Een jonge vrouw, meegevraagd door haar oudere buren, was diep getroffen door het bidden. ‘Wat mij het meest raakte – ik moest ervan huilen – was dat er gebeden werd voor mensen die het moeilijk hadden. Ik dacht meteen aan mijn broer die het zo zwaar heeft”, zo vertelt hij. En ook: “Iemand gaf een uitnodigingskaartje aan de vriendin van haar zoon. Deze vriendin was stomverbaasd dat je zomaar naar een kerkdienst kon komen zonder lid van de kerk te zijn.” Lees hier het hele, inspirerende artikel.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.