ABC Zending

ABC Zending

ABC met een missie!

Zending zit diep in de DNA van de ABC Gemeente. ABC Zending is opgezet binnen de ABC Gemeente om als gemeenten Jezus Christus bekend te maken aan alle volken. Wij promoten de zendingsvisie, bieden onderwijs en informatie over zending en doen gezamenlijke acties.

O God, met heel ons hart verlangen wij ernaar om ABC gemeenschap een beweging te zijn van gemeenten, waarin Christus zichtbaar is, en die in Nederland en aan de volken Uw liefde bekend maakt”.  CAMA Zending en OM zijn onderdeel van ABC Zending. Voor meer informatie mail naar info@abcgemeenten.nl.

Projecten 2019
Nu ABC en Unie een traject richting fusie in zijn geslagen, hebben we per januari 2019 een gezamenlijk zendingsbeleid. Daarin zijn de methoden van beide kerkgenootschappen in elkaar vervlochten. Naast het ‘land van het jaar’ dat ABC al kende, wordt er maandelijks een ander project uit onze internationale CAMA- en Baptistenfamilie onder de aandacht gebracht (zoals bij de Unie gebruikelijk was). Dit gebeurt via website, nieuwsbrief en sociale media. Gemeenten zijn van harte welkom om zich aan één of meerdere projecten te verbinden: dat kan door elke maand of af en toe voor het project van de maand te bidden en/of te collecteren, door één aansprekend project uit te kiezen om aandacht aan te besteden, en in sommige gevallen is het ook mogelijk om een directe band op te bouwen met een gemeente uit de projecten.

  • U leest alle informatie over de projecten hier. De teksten en foto’s kunt u vrij gebruiken om uw gemeenteleden te informeren.
  • Wilt u de projecten opnemen in het collecterooster, dan is hier een voorstel daartoe (maar uiteraard vrij in te vullen).

Land van het jaar: Turkije – bekijk de filmpjes
Net als in 2018 is Turkije in 2019 land van het jaar binnen de ABC Gemeenten. Lees hier meer en bekijk twee filmpjes over het gemeentestichtingsproject dat we daar, samen met de Unie van Baptistengemeenten, ondersteunen.

Oproep
Boudewijn Schoonhoven, directeur van Stichting CAMA, doet een oproep aan gemeenten boven de grote rivieren in Nederland om ten minste één hulpvraag van een (kleinere) gemeente in Limburg of Noord-Brabant te helpen invullen. “Volgens de algemeen geldende missionaire definitie vallen Brabanders en Limburgers onder onbereikte volken omdat ze minder dan 2% protestants-evangelische christenen hebben”, schrijft hij. “Als ABC Gemeenten willen we ons concentreren op het zuiden van Nederland, met invloed in Europa en de wereld. (…) Wat een impact kunnen we hebben …” Lees hier de hele brief … en doe mee!

 

Terug naar Internationaal

Onze partners

alianceworldfellowshipcio

evangelischcollege michanederlandmissienederland

  omnederland    prolife