Jan Martijn Abrahamse stelt zich voor

De bestuursleden en medewerkers van ABC Gemeenten stellen zich één voor één voor. Deze keer is het de beurt aan COTA-lid Jan Martijn Abrahamse.

Jan Martijn (34) werkt als docent systematische theologie en ethiek aan de Christelijke Hogeschool Ede en het Baptisten Seminarium in Amsterdam. Sinds 2017 woont hij ook in Ede, samen met zijn echtgenote en drie kinderen. Eerder was hij van 2012-2017 predikant in de Aalsmeerse CAMA Gemeente (ACG) en in 2019 als consulent bij Baptistengemeente Siloam in Ede.

Zijn lol in het leven is het betrokken zijn bij de vorming van studenten, het doen van onderzoek en het verzorgen van onderwijs/prediking in de kerk, vertelt hij. Samen te leren wat het ambacht van de theologie inhoudt en hoe het helpt om het leven van de kerk te verdiepen. Op dit moment werkt hij aan een project over komische theologie.

In 2018 verscheen zijn boek Breekbaar Halleluja (KokBoekencentrum) over de vijftien pelgrimspsalmen als gids voor geloven als breekbaar mens in een gebrekkige en gebroken wereld.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.