Krijgsmachtpredikanten gezocht!

Bij de Diensten Geestelijke Verzorging in de krijgsmacht werken 135 geestelijk verzorgers. Daarvan zijn 45 protestants. Gedurende het jaar 2018 ontstaan een of meerdere vacatures. Daarom is de krijgsmacht op zoek naar predikanten en oud-katholieke priesters die gemotiveerd zijn voor een aanstelling als krijgsmachtpredikant.

Het werk
Als krijgsmachtpredikant werkt u samen met rooms-katholieke, humanistische, joodse, hindoe en islamitische collega’s. U bent als geestelijk verzorger verbonden aan een eenheid van de marine, de landmacht, de luchtmacht, de marechaussee of aan ons vormingscentrum, en u vergezelt militairen waar ze ook gaan, op oefening of op buitenlandse missie. Uw werk als krijgsmachtpredikant bestaat uit het begeleiden en pastoraal bijstaan van militairen, veteranen en hun gezinnen in persoonlijke ontmoetingen, in groepswerk, bij herdenkingen en in kerkdiensten. U biedt daarin ruimte om op verhaal te komen. Waar nodig voert u overleg met hulpverleners en leidinggevenden. Zo levert u een bijdrage aan het geestelijk welbevinden van militairen, veteranen en hun gezinnen.

Meer over de dagelijkse  praktijk van de Protestantse Geestelijke Verzorging kunt u lezen in het jaarverslag van de Dienst Geestelijke Verzorging.

Dynamiek
Als predikant bij de krijgsmacht staat u met beide benen midden in de boeiende en dynamische wereld van Defensie. Dit biedt tal van uitdagingen en mogelijkheden u verder te ontwikkelen, uw grenzen te verkennen en –  waar nodig en mogelijk – die te verleggen. Met de krijgsmacht blijft u in beweging.

De kerk
Het werk van de protestantse geestelijke verzorging wordt inhoudelijk gedragen door de kerken. Als krijgsmachtpredikant blijft u kerkelijk ambtsdrager. Een kerkelijke zending of bijzondere opdracht om als krijgsmachtpredikant werkzaam te zijn is voorwaarde voor aanstelling. De kerken die als zendende instantie optreden, zijn aangesloten bij het CIO-M. Het CIO-M is het interkerkelijke contactorgaan met de overheid inzake de geestelijke verzorging in de krijgsmacht.

Wat er wordt gevraagd:
1. Een afgeronde opleiding tot predikant of pastor op master-niveau;
2. Een kerkelijke zending of bijzondere opdracht voor protestantse geestelijke verzorging;
3. Ruime ervaring in kerkelijk werk en pastorale begeleiding;
4. Een open en oecumenische instelling en de bereidheid interreligieus en interdisciplinair samen te werken;
5. Bereidheid met militairen te worden uitgezonden;
6. Bereidheid om u te blijven ontwikkelen met het oog op registratie bij de Stichting Kwaliteitsregister Geestelijke Verzorgers;
7. Goede mentale en fysieke gezondheid (een medische en psychologische keuring maken deel uit van het selectieproces).

Wat er wordt geboden:
1. Uitdagend, aantrekkelijk en afwisselend werk in een dynamische werkomgeving;
2. Salariëring volgens de regelgeving van het Ministerie van Defensie.

Sollicitatie
Hebt u interesse, dan kunt u uw schriftelijke sollicitatie, voorzien van motivatie en CV, richten aan:

Protestantse Geestelijke Verzorging
t.a.v. Hoofdkrijgsmachtpredikant ds. K.H. Ubels
Postbus 90701
2509 LS  Den Haag

U kunt ook per e-mail reageren, en wel door uw sollicitatie met CV te sturen naar ProtestantseGeestelijkeVerzorging@mindef.nl.

Uw sollicitatie dient uiterlijk 19 januari 2018 ontvangen te zijn.

Informatie
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met ds. I.J. Smedema, predikant-secretaris van de Protestantse Geestelijke Verzorging, telefoon 06 20615461, e-mail ij.smedema@mindef.nl.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.