Leidersconferentie: ochtend over polarisatie

Er wordt steeds meer bekend over het programma van de leidersconferentie van Unie en ABC, die van 20 tot en met 22 april 2020 wordt gehouden. Binnen het thema ‘Gezond gebroken’ staan we stil bij één van de aspecten van gebrokenheid in een kerk of gemeente, namelijk sterke meningsverschillen, polarisatie en/of heuse conflicten. Het zou fijn zijn als we daar binnen de kerk en gemeente van gevrijwaard zou blijven, maar we weten allemaal dat ze toch met enige regelmaat vóórkomen. We focussen ons tijdens een van de ochtendprogramma’s op het fenomeen polarisatie. Hoe komt dat nu en welke rol en verantwoordelijkheden hebben voorgangers en leiders zelf in conflictsituaties? Hoe herken je het vroegtijdig, wat kun je ermee en hoe ga je verder na een conflict?

Netwerk Vredestichters is gevraagd ons hierin mee te nemen. Vanuit hun passie en ervaring zullen Ger en Karin Somhorst het thema inleiden, waarna in drie verschillende workshops het verder concreet zal worden uitgewerkt (de derde onder leiding van Gerard van der Schee).  In deze workshops worden praktische theorie en handvatten aangereikt die ook door middel van verwerking eigen gemaakt kunnen worden. Dit gebeurt niet alleen met klinische theorie, maar ook vanuit Gods Woord en in de Geest van Christus.

Karin Somhorst – IJsselstein

Karin heeft ruime ervaring in de begeleiding van mensen in conflictsituaties. Zij is als werkzaam als klachtenfunctionaris en vanaf de start betrokken bij SGL – nu Stichting Evangelisch Meldpunt, waar ABC en Unie bij aangesloten zijn. Binnen Vredestichters heeft ze ruime ervaring, individueel en als team samen met Ger.

Ger Somhorst – IJsselstein

Ger is adviseur en ondersteunt organisaties bij het doorvoeren van veranderingen. Hij faciliteert groepsprocessen, begeleidt teams en coacht individuen. In het kader van Netwerk Vredestichters adviseert en begeleidt hij gemeenten bij herstelprocessen en organisatiestructuren binnen kerken, gemeenten en christelijke organisaties.

Gerard van der Schee – Almere

Gerard is voorganger in buitengewone dienst en begeleidt gemeenten als coach in kortere of langere processen en projecten. Vanuit zijn passie om mensen te helpen goed om te gaan met boosheid ontwikkelde hij de (missionaire) cursus Goed Boos (www.goedboos.com). Ook coacht hij mensen individueel rond boosheid. Hij gaf samen met Eddy de Pender in 2006 vorm aan de brochure Vuistregels voor Vredestichters.

Klik hier voor meer algemene informatie over de conferentie en een link naar het aanmeldformulier.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.