Leidersconferentie: programma bekend

Van 18 tot 20 maart is de jaarlijkse leidersconferentie van de ABC-Unie gemeenten in Nederland. Deze conferentie is voor voorgangers, oudsten en anderen die leiding geven in de kerk van Jezus Christus.

Leiders geven hun beste tijd en aandacht aan het werk van de Heer en daarom is het belangrijk dat we af en toe ook tijd apart zetten voor ontmoeting en inspiratie. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor het thema: Psalm 23-cultuur. In Psalm 23 wordt een prachtig beeld geschetst van een intieme relatie tussen God en zijn kinderen. Een prachtige grondhouding van waaruit wij ons werk in Zijn naam mogen doen. Echtparen zijn tijdens deze conferentie meer dan welkom!

Wat gaan we doen?

 • Maandag 18 maart
  We starten de conferentie met een toespraak van Gijs Lammerts van Bueren. Gijs leeft in een diepe verbondenheid met de God van Israël, de Vader van Jezus Christus, maar dat betekent niet dat alles makkelijk is in zijn leven. Hij zal tijdens deze toespraak iets delen over de verlieservaring van zijn vrouw en welke invloed dat op hemzelf en zijn bediening heeft. Na deze toespraak zullen we samen Avondmaal gaan vieren waarin we onze eigen gebrokenheid met God en elkaar mogen delen. In de avond staat het ‘geloofsgesprek’ centraal. We gaan onder leiding van Oeds Blok en Wilfred Fijnvandraat in kleine groepen een aantal persoonlijke geloofsvragen met elkaar bespreken. Binnen geloofsgesprekken staan luisteren, ontmoeting en gebed centraal.
 • Dinsdag 19 maart
  We starten deze ochtend met verhalen van onze Europese CAMA-familie. Het bestuur van EMERALD is aanwezig tijdens deze conferentie en we willen onder andere ruimte geven aan Munther Shahatti, president van CAMA Jordanië. Hij heeft samen met Open Doors in Syrië trainingen gegeven aan kerken hoe je kerk kunt zijn in een oorlogssituatie. Daarnaast zal de intentie- en samenwerkingsovereenkomst tussen de Unie en ABC officieel worden getekend.  In de middag is er vrije tijd voor ontspanning en ontmoeting. Het hotel ligt aan een prachtig natuurgebied. De avond wordt ingeleid door Henk Bakker over een Psalm 23-cultuur in relatie tot onze bediening. In geloofsgesprekken gaan we dat vervolgens verder uitwerken.
 • Woensdag 20 maart
  In de ochtend komen Jan en Marijke Pool iets delen over hun leven. Jan Pool is jarenlang voorganger geweest van Shelter Haarlem en is momenteel fulltime vrijgesteld als schrijver en coach van leiders in Nederland. Zijn bediening kenmerkt zich door een liefdevolle relatie met zijn vrouw Marijke. Zij zullen tijdens deze ochtend het belang van het huwelijk benadrukken;  hoe je dit met vallen en opstaan vorm kunt geven. Na de lunch zullen we weer huiswaarts gaan.

Geef je op! 

 • Data: maandag 18 t/m woensdag 20 maart 2019
 • Locatie: Hotel Beekbergen in Apeldoorn
 • Prijzen*: 125 euro voor de helft van de conferentie, 175 euro voor de hele conferentie, 300 euro voor echtparen
 • Opgave: vóór 11 maart (i.v.m. reserveren hotelkamers) via het opgaveformulier

Eenmaal geboekte hotelkamers moeten uiteraard (via ABC) aan het hotel worden betaald. Wilt u zorgen dat we uw betaling voor 11 maart hebben ontvangen?

Specificatie kosten en onderdelen conferentie

 • Deel 1: van maandag 11 uur (vanaf 10 uur registratie) tot dinsdag na de lunch: 125 euro p.p.
 • Deel 2: van dinsdag 12 uur (vanaf 11 uur registratie) tot woensdag na de lunch: 125 euro p.p.
 • Deel 1 en deel 2 samen: 175 euro per persoon of 300 euro voor een echtpaar

* Hoewel we de prijzen zo scherp mogelijk hebben gehouden, worden er uiteraard kosten gemaakt voor de organisatie van deze conferentie. Mochten de deelnamekosten echter een onoverkomelijk probleem vormen voor opgave, neem dan contact op met het bestuur van ABC Gemeenten via kantoor@abcgemeenten.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.