Live een dienst volgen op Kerkstream.nl

Vanwege het coronavirus kunnen we niet meer naar de kerk voor de zondagse dienst. Unie en ABC hebben daarom de website www.kerkstream.nl gelanceerd waar live kerkdiensten te volgen zijn.

Op de website www.Kerkstream.nl kunnen kerken hun live stream van de kerkdienst zelf aanmelden. Doel is dat kerkgangers die nu hun eigen dienst niet kunnen bezoeken, toch een dienst in hun omgeving kunnen ‘bijwonen’.

“In tijden van crisis bieden kerken in Nederland kleine en grote verhalen van vertroosting en hoop op herstel”, zegt Marijn Vlasblom, conrector van het Baptisten Seminarium en verantwoordelijk voor de ICT-zaken van de Unie. “Nu het voor kerken niet mogelijk is om diensten te organiseren, bieden we graag een platform om hun livestreams te delen.”

Interkerkelijk

Een internationale crisis als deze overstijgt kerkelijke verschillen, aldus Vlasblom. Kerkstream.nl biedt dan ook onderdak aan allerlei christelijke kerken in Nederland: “Niet alleen baptisten- of CAMA-gemeenten kunnen van het platform gebruik maken, ook kerken uit andere stromingen zijn van harte welkom om dit te doen. Kerken die hun streaming op de website aanmelden, komen ook op een landkaart te staan. Zo kunnen volgers desgewenst een dienst in hun eigen omgeving zoeken.”

Korte diensten en even oefenen

De website geeft ook verschillende tips voor kerken die hun streaming aanbieden. “We wijzen er bijvoorbeeld op dat kerken rekening moeten houden met de privacywetgeving. Ook adviseren we om de online diensten niet te lang te maken. Sommige kerken hebben diensten van anderhalf uur, maar voor internet is dat eigenlijk te lang. Probeer het bij 45 minuten te houden. Ten slotte geven we ook nog de tip om dominees die tijdens de opname voor een lege zaal gaan preken dit eerst even oefenen.”

De website Kerkstream.nl is inmiddels online en kerken kunnen de link naar hun livestream gaan invoeren. De eerste streams zijn inmiddels aangemeld.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.