Maurice Lubbers ingezegend als voorganger

Zondag 10 februari is Maurice Lubbers officieel ingezegend als voorganger van de Aalsmeerse CAMA Gemeente (ACG) die bijna anderhalf jaar zonder voorganger was. Jan-Martijn Abrahamse, die de gemeente vijf jaar leidde, koos er in september 2017 voor fulltime als docent systematische theologie en ethiek te gaan werken bij de Christelijke Hogeschool Ede.

In een vlot verlopen procedure kwam de beroepingscommissie van de ACG uit bij de 38-jarige voormalige EO-producer Maurice Lubbers. Hij studeerde theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit Leuven, deed ervaring op bij Crossroads in Den Haag en heeft een vurig verlangen om een gemeente als voorganger te dienen en zo Jezus bekend te maken in de omgeving. Die ambities spraken de ACG in het bijzonder aan. Zijn organisatietalent en energie zijn andere punten die de keuze op Maurice deden vallen.

Naast parttime voorganger voor de ACG, zal Maurice ook een dag in de week aan de slag gaan bij de Citykerk van Tim Vreugdenhil in Amsterdam.

Maurice werd ingezegend door Arno van Engelenburg die zelf een week later de nieuwe voorganger werd de Westfriese Evangelie Gemeente (WEG) in Grootebroek. De cirkel werd rondgemaakt door Jan-Martijn Abrahamse die de preek hield en op deze manier het stokje bijna letterlijk aan zijn opvolger doorgaf.