Meppel zoekt een jeugdwerker

De Baptistengemeente Meppel heeft een vacature voor een enthousiaste jeugdwerker voor 0,4 fte

WIE WIJ ZIJN:
De Baptistengemeente Meppel (http://www.baptistenmeppel.nl/) is een evangelisch georiënteerde baptistengemeente. De gemeente is gezegend met veel gezinnen, tieners en kinderen. De leiding berust bij de oudstenraad. Als betaalde medewerkers zijn er behalve de jeugdwerker een voorganger en twee zorgwerkers.

DE TAKEN:
Wij verwachten het volgende van de jeugdwerker:
✔ Je houdt het overzicht over en coördineren van het jeugdwerk in de gemeente. Je bent (eind)verantwoordelijk voor het kinder- en jeugdwerk voor kinderen en jongeren tot ongeveer twintig jaar oud.
✔ Je neemt kennis van de visie op kinder- en jeugdwerk. Je wordt uitgedaagd om die verder te ontwikkelen in overleg met de leiding van de gemeente.
✔ Je werkt zelfstandig en op eigen initiatief.
✔ Je weet vrijwilligers te betrekken in en te motiveren voor het kinder- en jeugdwerk.
✔ Je coacht de verschillende groepjes van vrijwilligers.
✔ Je werkt samen in een collegiaal team met een voorganger en twee zorgwerkers.
✔ Je houdt de oudstenraad op de hoogte van ontwikkelingen in de gemeente op het gebied van het kinder- en jeugdwerk.
✔ Je wordt diaken en als zodanig neem je ook regelmatig deel aan vergaderingen van de raad.

WIJ ZOEKEN:
1. Een wedergeboren en op grond van zijn geloof gedoopte christen, die overtuigd is dat de Bijbel het geïnspireerde Woord van God is, die een gedegen kennis van de Bijbel heeft en vanuit de Bijbel en zijn geloof leeft. Je stelt als jeugdwerker de Heer Jezus centraal in je leven en je staat als volwassen christen stevig in je relatie met God.
2. Iemand die bewogen is met kinderen en beschikt over goede sociale vaardigheden, waaronder het vermogen om samen te werken, om anderen te enthousiasmeren, en een inspirerend voorbeeld is voor kinderen, jongeren en de andere teamleden.
3. Iemand met ervaring in het kinder- en/of jeugdwerk en plezier beleeft aan het zich inzetten voor de ontwikkelingen van kinderen en jongeren.
4. Iemand die kan coördineren, organisatorische kwaliteiten heeft, en overzicht kan houden. Wij zoeken iemand die gestructureerd en transparant werkt, helder communiceert, in staat is om planmatig te werken en gemaakte afspraken nakomt
5. Iemand die ziet wat nodig is aan toerusting (en ondersteuning) van de kinder- en jeugdwerkers binnen de gemeente en die dit kan geven of organiseren.
6. Iemand die in of in de directe omgeving van Meppel woont, lid is of wil worden van de Baptistengemeente Meppel, die flexibel inzetbaar is en die bereid is om op onregelmatige tijden en in het weekend te werken.

WIJ VRAGEN:
1. Minimaal hbo werk- en denkniveau met aantoonbare psychosociale kennis, wat bijvoorbeeld blijkt uit een afgeronde studie sociaal-cultureel werk, pedagogiek of social work met als minor jongerenwerk.
2. Ervaring heeft als kinder- en/of jeugdwerker.
3. Onderschrijving van de grondslag van de Baptistengemeente Meppel en het functioneren hiervan, zoals verwoord en vastgelegd in de statuten en het huishoudelijk reglement.

WIJ BIEDEN:
Wij bieden een aanstelling voor twee dagen per week (0,4 fte) op basis van een 40-urige werkweek.
Het salaris wordt bepaald op basis van de opleiding, ervaring en kwaliteiten van de kandidaat en ligt in de bandbreedte tussen € 2.500 bruto per maand tot maximaal € 3.800 bruto per maand op basis van een voltijds dienstverband. Aanvullend wordt eenmaal per jaar een vakantietoeslag uitgekeerd ter hoogte van 8% van het uitgekeerde jaarsalaris.
De arbeidstijden worden flexibel ingevuld, wat inhoudt dat langere werkweken en gewerkte uren kunnen worden gecompenseerd door kortere werkweken (tijd voor tijd beginsel). Overuren leiden niet tot uitbetaling van overwerk. De werktijden worden in goed overleg ingevuld met de voorzitter van de oudstenraad. De jeugdwerker heeft recht op 24 vakantiedagen per kalenderjaar bij een voltijds dienstverband, of een evenredig deel daarvan bij een deeltijd dienstverband.
De arbeidsovereenkomst wordt vooreerst aangegaan voor een periode van maximaal één jaar. Bij gebleken ‘match’ met de gemeente en bij goed functioneren behoort continuering op basis van een vaste aanstelling tot de mogelijkheden.
Autokosten in het kader van de functie worden gedeeltelijk vergoed, met een maximum aantal kilometers per maand. Daarnaast ontvangt de jeugdwerker een maandelijkse vergoeding voor telefoonkosten.

PROCEDURE:
Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jelte Harmannij, e-mail: jelteharmannij@hotmail.com of telefonisch: 06-2257.6054
Je kunt je interesse in deze vacature schriftelijk kenbaar maken door deze vóór 12 september 2020 e-mail te sturen aan sollicitatie@baptistenmeppel.nl. Als onderdeel van de procedure zal een Verklaring omtrent gedrag (VOG) worden aangevraagd. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
Graag lezen wij in je brief je motivatie voor deze functie en ontvangen wij tevens jouw curriculum vitae.
Het dienstverband zal per 1 december 2020 ingaan of zoveel eerder als mogelijk of later als noodzakelijk.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.